Fälttävlan
14 augusti 2019 14:08

Sju ryttare uttagna till fälttävlansakademi

TalangsatsningIntresset för att få en plats på Agrias Fälttävlansakademi har varit stort - närmare 50 unga ryttare sökte till den nya talangsatsningen. Antalet stipendiater utökades därför från fem till sju, och nu väntar ett år av coachning och träning.

Sju ryttare uttagna till fälttävlansakademi
Fälttävlansryttaren Anna Freskgård ska stötta unga lovande ryttare med sikte mot mästerskap. Foto: Agria

Fälttävlansakademin leds av landslagsryttaren Anna Freskgård, som ska stötta unga talanger mellan 16-28 år mot mästerskap i fälttävlan, och samtidigt sprida kunskap om hållbar träning och tävling.
– Tanken är att akademin blir det extra komplementet som lyfter ungdomarna mot målen. Min roll är att vara mentor, bidra med kunskap och finslipa detaljer, inte att ersätta ekipagens befintliga tränare. Det här är en riktigt bra grupp med stipendiater som det ska bli roligt att jobba med under året, säger Anna Freskgård i ett pressmeddelande.

Stort intresse

Gruppen med stipendiater var från början tänkt att innehålla fem ryttare, men då intresset varit stort utökades antalet ryttare.
– Samtliga ansökningar är riktigt bra, vilket gjort det svårt att välja. Av den anledningen har vi beslutat oss för att öka antalet stipendiater från fem till sju i år, säger Agnes Fabricius, VD för Agria Djurförsäkring, i pressmeddelandet.

Stipendiaterna har tagits ut av Anna Freskgård och representanter från Agria, tillsammans med Viktoria Carlerbäck, ungdomarnas landslagsledare.

Ett år av träning

Nu väntar avsuttna träffar med individuell coachning, träningslära för hållbara hästar, mental träning och ryttarträning, samt uppsuttna pass i dressyr, hoppning och terräng, för stipendiaterna.

Agria Fälttävlansakademi 2019/2020:
Alice Andersén, 18 år, Flyinge
Filippa Ljungberg, 18 år, Vagnhärad
Saga Souvanen, 20 år, Färentuna
Sophia Folkesson, 28 år, Stavsnäs
Smilla Hjalmarsson, 16 år, Bro
Jelena Femic, 28 år, Södra Sandby
Anna Svane, 17 år, Enköping

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-