Fälttävlan
30 juni 2019 14:05

Dubbelt svenskt på pallen i fyrstjärnigt

InternationelltEfter kanoninsatser i både terräng och hoppning blev det svenskt på både andra och tredje plats i den långa fyrstjärniga klassen som reds under Nations Cup-meetinget i polska Strzegom den här veckan.

Dubbelt svenskt på pallen i fyrstjärnigt
Jonna Britse. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var Jonna Britse och Ebba Adnervik som fixade de svenska topplaceringarna i den 23 ekipage stora klassen.

Jonna Britse slutade tvåa tillsammans med sin egen Quattrino (SWB sto f 2005 e Quite Easy-Guido, uppf Eskil Assarsson) efter en stark upphämtning. Ekipaget låg tolva efter dressyren med 34,40 straff och lade sedan till några få tidsfel.

Ebba Adnervik började tävlingen med 33,30 och en sjunde plats efter dressyren tillsammans med Chippieh. En felfri terräng på lördagen lyfte ekipaget till fjärde plats och efter söndagens hoppning som gav 4,4 straff blev det en tredjeplats.

Japans Yoshiaki Oiwa vann med Bart L JRA.

I meetingets långa trestjärniga klass slutade Anna Freskgård sexa med Techno medan Sandra Gustafsson och Kvadrat blev tvåa i den korta tvåstjärniga klassen. Katrin Norling blev tvåa i den långa tvåstjärniga klassen tillsammans med Hulliebullie.

Nations Cup vanns av Tyskland, Storbritannien kom tvåa och Sverige sist efter en svag insats av lagryttarna i terrängen.

Bästa svensk i den fyrstjärniga nationstävlingen blev individuella ekipaget Philippa Magnusson/Cesar med en elfte plats.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden