Fälttävlan
29 juni 2019 18:04

Sverige tappade i terrängen

InternationelltLördagens terräng gick inte Sveriges väg i Nations Cup i Strzegom, Polen. Däremot har det gjorts några fina individuella insatser.

Sverige tappade i terrängen
Anna Nilsson och Candy Girl. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Inför lördagens terräng låg det svenska laget trea av de åtta lagen som startar veckans omgång av Nations Cup som rids i fyrstjärnig klass.

Efter lördagens terräng är tre av de svenska lagryttarna ute ur tävlingen och Sverige ligger sist.

Malin Josefsson är en av de svenska lagryttarna som inte kommer att rida den avslutande banhoppningen i morgon söndag. Detta efter att hon gick omkull med Allan V ganska tidigt i banan.
– Vi var överladdade och det blev fel. Men vi mår bra båda två. Vi får göra om och göra rätt, berättar Malin Josefsson.

Lagryttaren Sandra Gustafsson strök sig och Koordinat innan terrängen då hästen inte var helt jämn. Katrin Norling och Fernando-Ukato uteslöts på grund av vägran vid ett smalhinder i slutet av terrängen.

Enda svenska lagryttaren som är kvar i tävlingen är Anna Nilsson med Candy Girl som ligger 37:a med 29,2 straff i terrängen efter ett stopp.

– Vi får ta det som en erfarenhet och lärde oss mycket, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till Svenska Ridsportförbundet.

Bästa svensk efter terrängen är individuella ekipaget Philippa Magnusson/Cesar som efter 2,4 straff för tiden tog ett jättekliv uppåt i resultatlistan från 37:e till tionde plats.

Sverige ligger sist i lagtävlingen, Tyskland leder närmast före Storbritannien.

Resultat, Nations Cup

Resultat, individuellt

I meetingets långa fyrstjärniga klass med 23 starter ligger Ebba Adnervik fyra med Chippieh efter terrängen där ekipaget var felfritt. Katrin Norling leder den långa tvåstjärniga klassen som har 24 starter tillsammans med Hulliebullie. 

Samtliga resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden