Fälttävlan
26 juni 2019 11:50

Unga ryttare får hjälp mot mästerskap

Stipendiater sökesI en ny satsning ska fem unga ryttare som siktar på att rida mästerskap få coachning och träning av landslagsryttaren Anna Freskgård, som blir mentor i Agrias fälttävlansakademi.

Unga ryttare får hjälp mot mästerskap
Anna Freskgård blir mentor åt fem ryttare i Agrias fälttävlansakademi. Arkivbild: Roland Thunholm

Genom den nya fälttävlansakademin vill Agria göra en kunskapssatsning på ungdomar och hållbara hästar, och letar därför efter unga talanger mellan 16-28 år som siktar mot mästerskap i fälttävlan. Ryttarna ska få hjälp att utvecklas och kommer under ett år att coachas av landslagsryttaren Anna Freskgård.
– Tanken är att akademin blir det extra komplementet som lyfter ungdomarna mot målen. Min roll är att vara mentor, bidra med kunskap och finslipa detaljer, inte att ersätta ekipagens befintliga tränare, säger Anna Freskgård i ett pressmeddelande.

Utöver träningspassen i sadeln ska ryttarna även få individuell coachning, mental träning och ryttarträning. Akademin startar under hösten 2019.
Läs mer om hur du ansöker här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden