Sverige
30 november 2020 13:52

Skärpta råd för ridskolan

Allvarligt lägeI och med det nya maxtaket på åtta personer och skärpta allmänna råd över hela landet har nu Svenska Ridsportförbundet skärpt råden för Sveriges ridskolor.

Skärpta råd för ridskolan
Mycket liten smittspridning har identifierats i samband med ridsport och ridskoleverksamhet, men alla måste ta sitt ansvar, menar förbundet. ArkivFoto: Roland Thunholm

Ridskoleverksamheten behöver anpassas för att kunna fortgå. Det anser förbundsstyrelsen som nu fattat beslut om nya råd i enlighet med maxtaket på åtta personer och de skärpta allmänna råd som föreligger i hela landet. Även om maxtaket inte berör ridskolorna direkt finns det ändå ett önskemål från regeringens sida att detta ska vara normerande även i andra sammanhang där människor samlas.

Förbundsstyrelsen rekommenderar därför att ridskoleverksamheten anpassas till max åtta ridskoleelever per grupp för dem som är födda 2004 eller tidigare. Ledare, ridlärare och annan personal berörs inte av rekommendationen, ej heller grupper med barn och unga under 15 år.

Rekommendationen gäller från och med nu fram till den 31 januari 2021. Beroende på läget kan den dock förlängas.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd – läs mer här.

Råd och rekommendationer för ridskolorna förtydligas och förstärks – läs mer här.

Tävlingsverksamheten är i dagsläget inställd till den 13 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden