Sverige
7 november 2020 14:15

Ankarcrona inför OS: ”Svårt att få tävlingsrutin”

Tufft lägeHoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona oroas över ridsportens nedstängning. Drygt åtta månader återstår till OS startar i Tokyo och chanserna att få ihop ett slagkraftigt lag minskar för varje dag som går utan möjligheter att skaffa tävlingsrutin. I helgen är han på plats på hopp-SM i Skövde.

Ankarcrona inför OS: ”Svårt att få tävlingsrutin”
Henrik Ankarcrona och GHS-generalen Tomas Torgersen har mycket huvudbry just nu. Foto: Susanne Högdahl

Den internationella tävlingskalendern har i princip suddats ut sedan mars i år, och läget ser allt mörkare ut i skenet av pandemins andra våg. Samtidigt håller IOK, Internationella olympiska kommittén, fast vid att OS ska hållas i Tokyo 2021. Det är också inriktningen för hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona.
– Vi hade en planering färdig inför 2020 och den använder vi oss fortfarande av, säger han till Hallandsposten.

Förhoppningen är att få till ett slagkraftigt lag till sommaren, men när tävlingarna faller undan som käglor blir det svårt för ryttarna att få den rutin som krävs, menar Henrik Ankarcrona. I helgen är han på plats på hopp-SM på Grevagården utanför Skövde, men i övrigt ser det tunt ut så när som på en tävling i Spanien i slutet av november.

Planen att skicka ryttare till södra Europa och USA i början av nästa år är också högst osäker i nuläget.
– Vi har olika scenarier som vi tittar på och vi får hoppas att det ser bättre ut när utomhustävlingarna startar i vår, säger Henrik Ankarcrona.

Men även om tävlingskalendern krymper har förbundskaptenen saker att göra. Bland annat driver han ett svensk visionsprojekt mot 2030.
– Det handlar om hur vi kan utveckla sporten i landet och bli mer konkurrenskraftiga. Jag har mycket att göra trots pandemin och sitter inte och rullar tummarna.

Läs hela artikeln hos Hallandsposten (låst).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden