Körning
3 september 2018 06:30

Skentur satte punkt för medelmåttig svensk VM-insats

MästerskapVM i holländska Kronenberg var ingen solskenshistoria med svenska mått mätt. Mästerskapet slutade med en skentur under söndagens konkörning för svenska kusken Karin Söderqvist.

Skentur satte punkt för medelmåttig svensk VM-insats
Karin Söderqvist och Lukas (arkivbild). Foto: Eva Österlund

Vilket drama för svenska kusken Karin Söderqvist. I den avslutande konkörningen i världsmästerskapet tog plötsligt hennes kraftfulle nordsvensk Lukas över kommandot och satte full skenfart över banan.

Medelmåttiga prestationer men vi tar massor av erfarenhet med oss hem. Kusken Catharina Eneroth.

Rutinerade Karin Söderqvist fick stopp på honom innan det blev en riktig katastrof, men det var inte bra, varken för henne eller för hela svenskgänget.

Karin Söderqvist fullföljde sin körning, mest för att hon tänkte på laget, men detta VM gav inte de medaljer eller framskjutna placeringar som alla hoppats på. Bäste svenska VM-ekipage – Catharina Eneroth och Cynthia, plats nummer 42.

Guld till Polen genom Bartlomiej Kwiatek, silver till Holland genom Saskia Siebers och brons till Frankrike genom Marion Vignaud.

Thomas Sjöberg var näst bäst av svenskarna på plats 45. I konkörningen ville det sig inte riktigt den här gången, över 24 straff, för överskriden tid och för bollar ner.

Camilla Lind, 54 i mål, drygt 18 straff i konerna. Och Karin Söderqvist slutade på plats 72.
Det svenska laget blev nr 12 av totalt 18 lag. Samtliga nordiska länder var före. Norge var också nära att ta guld i konkörningen genom Camilla Johnsrud men hon blev slagen på mållinjen av Marion Vignaud.
–  Så fint hon körde, jag höll alla tummar, rapporterar Ulla Herner, ridsportsförbundets tävlingsansvariga, som var på plats i Kronenburg.

I paraklassen kämpade Eva Lindström på igenom konbanan men det räckte inte längre än till en fjortondeplats.

VM-äventyret är över. Catharina Eneroth sammanfattar den svenska insatsen;
– Medelmåttiga prestationer men vi tar massor av erfarenhet med oss hem.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden