Sverige
16 april 18:12

Skyddsjakt beviljad på vargen som dödade två hästar

VargangreppEn varg dödade nyligen två minishetlandsponnyer i Norrtälje kommun. Nu har Länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt efter vargen.

Skyddsjakt beviljad på vargen som dödade två hästar
Foto: Istock

Det är sajten Svensk Jakt som rapporterar att Länsstyrelsen i Stockholms län nu har fattat beslut om skyddsjakt på den varg som dödade två minishetlandsponnyer i början av april. 

På Länsstyrelsens hemsida står det att man tagit hänsyn till Naturvårdsverkets nya riktlinjer för skyddsjakt, men även till att varg attackerat tamdjur i området tidigare. Länsstyrelsen bedömer att det finns en risk för nya angrepp. De bedömer även att det blir svårt att göra några förebyggande insatser eftersom det finns mycket tamdjur i området. 

Sara Sundin, enhetschef på Länsstyrelsen i Stockholm, säger att hästägare med större hästar inte behöver vara oroliga. Hon poängterar samtidigt att vargangrepp på häst är mycket ovanligt, men likväl sorgligt och olyckligt för de drabbade. 

Skyddsjakten ska pågå inom ett begränsat område fram till den 31 maj. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden