Sverige
15 juli 2021 13:11
Ridsportplus

Släckningen av branden på Gunnarlunda avslutad

StallbrandRäddningstjänsten lyckades skydda de byggnader som låg bredvid stallet som brann ner. Nu är insatserna klara. Polisen är förtegen om detaljerna i den förundersökning om mordbrand som är inledd.

Släckningen av branden på Gunnarlunda avslutad
Stallbyggnaden totalförstördes i den kraftiga branden. Foto: Jan Emanuelsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var under onsdagseftermiddagen som räddningstjänstren fick larm om en brand på Gunnarlunda utanför Helsingborg. Anläggningen är bas för bland annat hem två av Sveriges landslagsryttare, senioren Jacob Nörby Sörensen och EM-aktuella ponnyryttaren och junioren Laura Laustsen, vars föräldrar Bjarke Lauststen och Patricia Florin äger och driver gården.

Stallet med plats för 30 hästar gick inte att rädda.
– Det var stallbyggnaden som gick åt, vi skyddade intilliggande byggnader. Inga människor eller djur kom till skada. Vi avslutade insatsen i går, säger Christer Haraldson, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne nordväst.

Polisen rubricerar branden som mordbrand.
– Det beror på att vi inte vet var branden startat. Branden hade uppstått på okänd plats i stallet och spridit sig till hela byggnaden, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisen i Helsingborg.

Han berättar att polisen kallades till platsen när det brann för fullt.
– Räddningstjänsten var redan på plats när vi kom dit. Det blev omfattande skador på stallbyggnaden som omfattar ungefär 900 kvadratmeter, säger Richard Glantz.
En personbil fick brandskada och en lastbil brann, enligt polisen.

Polisen är förtegen om detaljerna kring händelsen.
– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand och där är vi i dag. Förundersökningen omfattas av sekretess, så vi kan inte säga mer, säger Richard Glantz.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden