Nyheter
30 november 2018 06:02

SLU värd för nästa konferens i internationell hästforskning

Konferens2022 kommer Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, att stå värd för det internationella hästforskarmötet International Conference of Equine Exercise Physiology, ICEEP.

SLU värd för nästa konferens i internationell hästforskning
Evidensia ber bland annat hästägare tempa sina hästar före besök. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jeanette Flensburg

Beslutet om värdskapet togs vid det senaste mötet som avslutades häromveckan i den australiska kustorten Lorne utanför Melbourne.

Sveriges delegation var en av de största vid mötet i Melbourne. Det hålls bara vart fjärde år och är, näst det brittiska och amerikanska hästveterinärmötena, en av de ledande hästforskningskonferenserna i världen.

Genom svenska veterinärer som professorna Sune Persson och Arne Lindholm räknas Sverige som ett pionjärsland vad gäller hästfysiologi. I ett tal vid galamiddagen benämndes Sune Persson ”hästfysiologiforskningens fader”, och Arne Lindholm hyllades postumt vid en ceremoni under samma galamiddag. Hans bortgång 2014 skedde kort efter den senaste konferensen.

Ett traditionellt huvudämne vid mötena är som namnet anger träningsfysiologi, men till exempel utfodring och biomekanik hade också hög profil i årets program. Högsta ansvarig för den svenska organisationskommittén 2022 blir professor Anna Jansson. Det här berättar Veterinärmagazinet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden