Dressyr
20 november 2020 11:40

Slut med höga hattar i dressyren

HjälmtvångFrån och med första januari 2021 är det hjälm som gäller inom dressyren. Detta efter ett beslut från FEI:s styrelse.

Slut med höga hattar i dressyren
Therese Nilshagen var en av ryttarna som skrev under för att få fortsätta använda hatt. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Det är slut på höga hattar inom dressyren. För ett år sedan beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att dressyren skulle undantas från regeln om att skyddshjälm ska användas inom ridningen, så att hattar har kunnat bäras inom dressyr under 2020. Men i torsdags beslutade FEI:s styrelse att inte förlänga undantaget. Därmed blir det hjälmkrav från den 1 januari 2021. Det uppger Dressage News.

Två framställningar hade kommit in till FEI. Dels var det International Dressage Riders’ Club som ville att det skulle finnas möjlighet att bära hatt inom internationella dressyrtävlingar för seniorer. Bland de som skrivit under för att få rida med hatt fanns Patrik Kittel, Therese Nilshagen och Catrine Dufour. Den andra framställningen kom från gruppen Physician Women Equestrians som ville se skyddshjälmskravet införas 2021.

Resultatet i FEI:s styrelse blev enhälligt ja till hjälm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden