Hoppning
30 oktober 2020 16:44

SM på Grevagården – här är förbundets besked

MästerskapSM i hoppning för hästar på Grevagården nästa vecka kommer att genomföras för bland annat landslagsryttare.

SM på Grevagården – här är förbundets besked
Malin Baryard-Johnsson tillhör dem som är välkomna att hoppa SM. Foto: Roland Thunholm

Torsdagens besked om skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen innebar att Svenska Ridsportförbundet ställde in alla tävlingar inom dessa områden. Detta gällde bland annat Grevagården där SM i hoppning för hästar rids nästa vecka.

På fredagen följdes detta dock upp med att Riksidrottsförbundet meddelade att rekommendationerna om att avstå från att delta på tävling inte gäller ”professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning”.

Efter att Svenska Ridsportförbundet, SvRF, tagit fram ett beslutsunderlag kom beslutet på fredagens eftermiddag att SM-hoppningarna på Grevagården nästa vecka blir av. Det blir dock en del ekipage som inte får starta.

SvRF:s definition av professionella idrottare gäller:

Svenska Ridsportförbundet ber nu på sin webbplats dem som inte uppfyller något av ovanstående kriterier att gå in i TDB och avanmäla sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden