Ponny
1 december 2018 15:47

SM-vinnaren på tronen i prinsens final

FinalFinalen av Prins Carl Philips Pris blev som alltid en spännande historia med vassa ponnyekipage i toppform. Vinnare blev den så segervana Philip Svitzer, som kan lägga ännu en tung seger till sin meritlista.

SM-vinnaren på tronen i prinsens final
Philip Svitzer och Zabrino segrade i finaleb. Foto: Roland Thunholm

Inför 15 000 personer gjorde åtta av Sveriges absolut bästa ponnyryttare upp om prestigefyllda Prins Carl Philips Pris. Finalen gick över Peter Lundströms medelsvår B-bana och tiderna kapades flera gånger i den spännande omhoppningen.

Ebba Danielsson, blott 12 år ung, fick en snygg revansch från igår. Nu blev det dubbelt felfritt med Smithstown Toodles och på en tid som slutligen blev tredjeplats. Sist ut bland de fyra C-ponnyerna var gårdagens vinnare Thea Gånehed. Tillsammans med Woodfield Night Light levererade hon lika felfritt i dag igen och red in på en ny ledartid.

Den kapades strax senare av de regerande svenska utomhusmästarna i kategori D, Philip Svitzer och Zabrino. Philip har var varit med i toppen i många år och visade än en gång hur det ska se ut. Några ekipage återstod i finalen, men ingen rådde bot på flerfaldiga SM-medaljören Philip – årets vinnare av Prins Carl Philips Pris.

Powerponnyn Zabrino och Philip dundrande fram i ett hisnande ärevarv till ett taktfast jubel på Friends arena, och fulländade deras framgångsrika säsong.

Resultat

Vad händer nu när Philip faller för ålderstrecket på ponny? Läs intervjun här.

Philipzabrino2rt
Mot segern på Friends arena. Foto: Roland Thunholm
Theawoodfieldrt2
Thea Gånehed på väg mot silverplatsen. Foto: Roland Thunholm
Ebbasmithstownrt2
Ebba Danielsson var först ut och red kyligt in på en tid som räckte till en snygg pallplats. Foto: Roland Thunholm
Lillysmalltitanrt
Lilly Johansson blev fyra i den stora finalen på Small Titan. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden