Nyheter, Ponny
1 december 2018 16:35

Guldponnyn är Philips nya speed-storhäst

FullträffPhilip Svitzer och Zabrino satte punkt för sin framgångsrika karriär i ponnyklasserna på bästa sätt. Sagan är dock inte slut än – nu ska Zabrino hoppa vidare med Philip i juniorklasser för häst.

Guldponnyn är Philips nya speed-storhäst
Philip Svitzer tog hem finalsegern på Friends. Foto: Madeleine von Koch

Både ett avslut och ett startskott. Så kan man beskriva segern i Prins Carl Philips Pris som satte punkt för på ponnyåren för Philip Svitzer och Zabrino (val, f 2004, e Perion-Whinny Jackson). (Läs mer om klassen här)

Om det inte vore för mardrömmen när Zabrino, som mätts många gånger internationellt utan problem, mättes ut inför sommarens EM skulle fortsättningen måhända bli annorlunda. Nu har Philip och hans familj bestämt att de behåller Zabrino för en framtid i hästklasser.
– Han är för bra för att gå ponnyklasser bara nationellt. Jag har en annan häst som ska gå de större klasserna och Zabrino ska komplettera som speedhäst, säger Philip.

Philip
Philip Svitzer, och Zabrino levererade på Friends. Foto: Roland Thunholm

Gått högt internationellt

Den som har sett trycket som finns i Zabrino kan nog vittna om att det kommer att passa fuxen.
– Haha, ja – han lär gilla det, säger Philip glatt och berättar hur bra det känns att få behålla guldkompisen.

Philip faller nu för den internationella ponnygränsen, men det kommer att bli fler ponnyklasser i Sverige på ponnyer han rider åt andra. För Philip och Zabrino tillsammans är det dock storhäst-fokus från och med nu. När premiären blir är inte bestämt, men Philip ser med tillförsikt på vad som väntar.
– Han har gått många 1,35: I Oslo, Mechelen, Opglabbeek… Jag tror att det här kommer att passa honom jättebra och han är ju snabb.

Revansch i somras

Philip har inte mindre än fem SM-guld i sin samling. Efter EM-stormen hade han en tuff tid (läs mer om det här), men kom igen starkt och vann strax senare SM i Vetlanda – en riktig revansch som nu toppades med ännu en storseger.
– Jag har försökt att lägga det tråkiga bakom mig. Jag kan ändå inte göra något åt det. Men, det är kul att bevisa ännu en gång hur bra vi är.

Även en annan svensk ponnyryttare vars ponny inte klarade mätningen innan EM 2018 rider vidare i juniorklasser – läs den artikeln här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden