Fälttävlan
16 juni 16:45

Snart EM-uttagning: Sara och Reality bästa svenskar

Den sista stortävlingen innan EM-uttagningen är i full gång. Flera svenska ryttare fightas i stenhård konkurrens i Luhmühlen och bäst hittills är, som många gånger förr, Sara Algotsson Ostholt och Reality 39.

Snart EM-uttagning: Sara och Reality bästa svenskar
Sara Algotsson Ostholt och Reality 39 är i farten igen.

Luhmühlen med en fyrstjärnig klass och en kort trestjärnig är det sista viktiga stoppet innan förbundskapten Fredrik Bergendorff tar ut sitt EM-lag, som väntas vara klart senast den 1 juli.

När Ridsport stämde av läget med Fredrik Bergendorff härom dagen kunde han se tillbaka på en vår med många höjdpunkter.
– Sara Algotsson Ostholt och Reality som har gått så bra, Anna Freskgård som definitivt tagit ett stort steg framåt och kom åtta i Saumur, Louise Svensson Jähde och hennes båda hästar hela säsongen, Hanna Berg som alltid får gjort vad hon ska på tävling, och många fler… Svenskarna har gjort jättebra ifrån sig och jag har känt en härlig laganda, säger Fredrik om våren.

Sara toppar i teamet
Nu är det alltså Luhmühlen som gäller innan EM-laget slutligen tas ut. Dressyren är avklarad och i CCI3* ligger en handfull svenskar i den bättre halvan av resultatlistan med 53 ekipage. Bästa svensk är Sara Algotsson Ostholt med OS-hästen Reality 39 på plats åtta med 39,9 straff. Just efter, på plats nio, ligger Louise Svensson Jähde med Waikiki 207. I tur och ordning kommer sedan Therese Viklund med Diabolique på plats 17, Malin Josefsson med Allan V på plats 19 och Linda Algotsson med Fairnet på plats 20.
Det är hårt i toppen och Sara är första ryttare på listan efter den heltyska täten där Bettina Hoy är etta. Ingrid Klimke och Michael Jung har två hästar var bland de främsta just nu.

Bettina Hoy toppar även den tuffaste utmaningen, CCI4*. Den enda svenska ryttaren i klassen är Christoffer Forsberg med Wanskjaers Carlsson på plats 42 av 47.

Start- och resultatlistor

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar