Hoppning
30 april 2016 22:27

Söderstrand berättar varför

Sylve Söderstrand tar bladet från munnen och berättar för SVT Sport varför han inte skrev på avtalet, vilket ledde till att hans ryttare står utan sin förbundskapten inför OS. Förbundets ordförande Ulf Brömster ger dock en annan version av händelseförloppet.

Söderstrand berättar varför
Sylve Söderstrands och förbundets versioner går isär.

De flesta landslagryttare har visat sitt stöd för Sylve Söderstrand den senaste veckan. Nu visar den förra förbundskaptenen att han fortfarande vill finnas där för dem trots att han inte ser att han själv kan lösa situationen som har uppstått.
– Jag tror inte att jag kan fajtas så mycket mer utan det är nog andra som kan avgöra och om de kommer lyssna på ryttarna. Men jag kommer att finnas där, jag kommer stå vid mitt ord. Jag kommer göra allt jag kan för att fortsätta hjälpa ryttarna vidare, säger Söderstrand till SVT Sport.

Spekulationerna om varför har varit många sedan det blev känt att Sylve Söderstrand inte skrev på avtalet med förbundet, något som till sist alltså ledde till att Söderstrand slutade som förbundskapten för det svenska hopplaget. Nu berättar han själv om anledningen till att han aldrig skrev på avtalet.

Det hela ska enligt SVT Sport ha börjat redan i vintras då en kollega till Söderstrand ska ha behandlats illa inom förbundet och omständigheterna ledde sedermera till att Söderstrand sa upp sig – en uppsägning som senare togs tillbaka.

Ville stanna över OS
Det nya avtalet som följde skrev Söderstrand inte under, men han säger att han hela tiden har betonat för förbundet att han vill stanna över OS. Efter de tidigare turerna ville Sylve Söderstrand ha ett möte med förbundsledningen innan han signerade avtalet och han säger till SVT Sport att han både har bett om det länge och att han hoppades att ett möte skulle äga rum snart. Han pratade med SvRF:s ordförande Ulf Brömster i lördags och han skulle, enligt Söderstrand, återkomma med en tidpunkt. Så blev det inte.

– På måndag eftermiddag så får jag ett samtal, först ett sms från honom, där han undrar om jag har tid att ta ett samtal. Då är det ett konferenssamtal där det meddelas att en enhällig förbundsstyrelse har beslutat att jag har min sista arbetsdag den 22 maj, säger Söderstrand till SVT Sport.

En annan version
I måndags meddelade förbundet först att förbundskaptenen slutar och då lät det som ett ömsesidigt beslut. Efter att såväl Söderstrand som toppryttarna visat sig oförstående meddelade förbundet istället att Söderstrand hade sagt upp sig genom att inte skriva på anställningsavtalet.

SvRF:s ordförande Ulf Brömster ger sin version av den senaste tidens händelser och den skiljer sig markant från Sylve Söderstrands.  Han menar bland annat att förbundskaptenen inte har framfört några synpunkter på avtalet under flera veckors tid och att han sa i lördags att han inte accepterar avtalet.
– När jag kom till styrelsen med Sylves budskap att han inte godtar vårt avtal och det är tredje gången vi har en förbundsstyrelse efter februari, då blev budskapet från förbundsstyrelsen att vi accepterar hans uppsägning, säger Brömster till SVT Sport. 

Läs hela artikeln hos SVT Sport och läs om de tidigare turerna här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-