Blogg
9 september 2015 10:47

Sötchock, clinic och staketträning

Först och främst – här är facit till tipsrundefrågan jag visade i förra inlägget! Svaret var alltså "1: Apporterar och bär det mesta".

I fredags var det total sötchock på Flyinge, i form av Sydsvenskt Fölchampionat. Fantastiskt fina föl, både gångarts- och hoppstammade, visades inne i Stora Ridhuset. Jag och Andrea hann titta lite, och hann bli varma i käderna inför helgens Elitfölauktion då vi tänkte ropa hem några framtidslöften. Eller tänkte, drömde om menar jag såklart!
Dömde fölchampionatet gjorde Poul Graugaard från Danmark. Däremed förstod jag ungefär en tredjedel av omdömena, men som tur är finns de att läsa här.

Däremot fick jag en liten film på ärevarvet:

Igår var det full aktivitet i Stora Ridhuset igen, då Maria (Gretzer) hade en miniclinic för alla på Flyinge. Miniclinic är en återkommande tisdagsaktivitet, förra veckan handlade det ju om smittskydd, nästa vecka är det tema ”Hästens inlärning”.

Clinicen var vid lunchtid, och dessförinnan hade vi hoppat två pass för Maria och ridit flera av de övningar hon sedan demonstrerade. Jag red Can Can och Fort Knox, som båda gjorde ett väldigt bra jobb. Can Can känns superfin nu, uppmärksam som aldrig förr och väldigt entusiastisk inför sina uppgifter. Han blev dessutom av med lite päls i måndags, vilket gjorde honom helt speedad. Vem behöver havre när man har en klippmaskin liksom? 😉

Marias clinic var som vanligt väldigt inspirerande. Emma, Andrea och jag har dessutom fått en teoriuppgift kopplad till den och satt därför på läktaren med datorerna i högsta hugg och antecknade frenetiskt. Lite kort beskrivet ska vi göra en sammanfattning av viktiga punkter från clinicen och koppla dem till en litteraturjämförelse vi gjorde i våras. Då jämförde vi ”Ridhandboken” med Michel Roberts bok ”Secrets and method of a great champion”.


Maria på 5-årshingsten Fredo. Fin häst, kass fotograf!

Idag har vi lektioner för Bosse på eftermiddagen, och ikväll är det Pay and Ride. Då ska jag testa min nya pålle Fort Knox på staket för första gången. Det ska bli väldigt spännande, hoppas på att han ger en lika bra känsla på banan som han gör annars!


Hamiltons Fort Knox f. 2008 e. For Compliment-Weltgeist.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden