Sportnytt
14 december 2016 20:50

Sötchock till kaffet

Det har varit shettisgalopp många gånger i Sverige. På Olympia körs nästan samma sak fast det heter Shetland Pony Grand National. Sötchock utlovad.

Sötchock till kaffet
Söta som små bakelser allesamman, ett helt annat tempo och otroligt seriöst jämfört med leken i Friends. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Loppet tas på dödligt allvar, varje ekipage har en sponsrande ”patron” som sponsrar evenemanget och inspekterar sitt ekipage före start. Speciella dräkter i likhet med riktiga jockeys används. Med svenska ögon är dock flera av dessa unga steeplechase-talanger lite för stora men detta är England och här är måttstocken en annan.


Säg hej till Pinglewood Lottie – en av två officiella maskotar till Shetland Pony Grand National.


Här har vi Claredale Edward med jockey Briany Humpfrey. Illsöt men ohjälpligt sist.


Solar of Auckhorn riden av Eve Bacon, hade en bra start men tappade ledningen efter en trängning av ledartrion. Kanske lämnade hon in protest efter loppet, stalltipsen är oklara.


Segrare Riccalton Snowberry med en extatisk Polly Scaife tog hem segern.


In i vinnarringen tränaren Mr David Thompson. Nu bara hoppas på att ingen har stuckit till Riccalton Snowberry några dopade morötter.


Pinglewoods Lottie ser sin framtid mer i Valegros stil än på steeplechase-banan. Hennes förare hoppas kunna avancera i Olympias funktionärsstab och komma ur Tomtenisse-pyjamasen till nästa år. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden