Avelsnyheter
16 januari 06:20
Ridsportplus

Stall Herkules först (?) igen

FölningDet verkar som Stall Herkules återigen fick årets först födda föl i Sverige. Tidigare i veckan föddes ett stoföl på stuteriet som föder upp Shire- och Clydesdalehästar.

Stall Herkules först (?) igen
Är Herkules Skyfall årets förstfödda föl? Med på bilden är Michelle Paulsson och Christer Paulsson som driver Stall Herkules. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det handlar om ett shireföl som föddes hos Stall Herkules den 11 januari.

Det är ett stoföl e Moorfield Ted och u Rainbow Lady May.

– Hon är första shirefölet som föds på vår nya gård, berättar Michelle Paulsson som driver Stall Herkules tillsammans med sin man Christer Paulsson.

Stall Herkules har fått årets förstfödda föl i Sverige flera gånger tidigare. Stuteriet har exporterat flera av sin uppfödningar och nu har de breddat verksamheten.
– Vi har totalt ungefär 70 ston som ska föla i år, de flesta är varmblodiga travston i vår nya inackorderings verksamhet, fortsätter Michelle Paulsson.

Ny gård

Stall Herkules har nu flyttat till Silvåkra gård som ligger nära stuteriets förra gård i Källna, utanför Östra Ljungby.

– Vi sålde vår gård då vi behövde mer mark. Vi hade först siktet inställt på Skottland men tyvärr ställde Brexit till det på ett sätt som gjorde att vi kände att Sverige och EU är bättre ur ett frihandels perspektiv, fortsätter Michelle Paulsson som har exporterat många av stuteriets uppfödningar.

Femte barn på väg

Silvåkra Gård har ungefär 140 hektar, dessutom har de 165 hektar via Christer Paulssons föräldrahem.
– Vi är fantastiskt glada över att ha kunnat köpa denna gård och behålla verksamheten och vår personal som är fantastiskt duktig. Vi är en mycket hästintresserad familj som består av våra gemensamma fyra barn och ett femte barn på väg, berättar Michelle Paulsson.

Det nyfödda fölet ska heta Herkules Skyfall och hon har två helsystrar som har har exporterats till USA.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden