Sportnytt
26 februari 2020 14:26

Stark fälttävlanstrio förnyar Falsterbo Hunting

FHS 2020Falsterbo Hunting är en av de stora publikdragarna under Falsterbo Horse Show. Förra året följdes klassen dock av en del kritik då endast halva startfältet kom i mål. Nu ska Falsterbo Hunting utvecklas och moderniseras med hjälp av tre erfarna fälttävlansprofiler.

Stark fälttävlanstrio förnyar Falsterbo Hunting
William Nilson Fryer i Falsterbo Hunting (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Förra året rekryterades fälttävlanslegenden Jan Jönsson som tävlingsledare till Falsterbo Hunting. Han byggde även banan som fick utstå viss kritik efter att flera ryttare föll och ett fast hinder rubbades. Nu förstärks teamet bakom Falsterbo Hunting och Jan Jönsson får sällskap av Staffan Lidbeck och Mats G. Andersson som banbyggare respektive teknisk delegat.

Nytt för i år är dessutom att det även kommer att ingå en lagtävlan, där än så länge Sverige, Storbritannien och Tyskland rider med tre ryttare vardera.

Det nya teamet har gått igenom bansträckning och hinder.
– Bansträckningen för huntingen kommer att bli helt ny och vi har även investerat i en hel del nya hinder, för att säkerställa att nivån och säkerheten på huntingen håller internationell toppklass, säger Mats G. Andersson i ett pressmeddelande.

OS-ryttaren Ludwig Svennerstål är mycket positiv till den nya satsningen på Falsterbo Hunting.
– Falsterbos internationella satsning på huntingen kommer att höja nivån avsevärt! Jag tycker det är väldigt kul och spännande att visa upp en show i världsklass av terräng och hoppning och ser mycket fram emot årets Falsterbo Hunting. Det kommer bli en stor succé för såväl ryttare som publik!

Årets upplaga av Falsterbo Hunting går av stapeln den 8 juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden