Hoppning
9 oktober 2019 06:25

Steffis topphäst får ny ryttare

Vykort från Broken HeartSvenskfödda Broken Heart som Stephanie Holmén har matchat till internationella placeringar i 1,50 har lämnat Grevlunda. Heartbeat-sonen är såld till portugisen Rodrigo Almeida, som nyligen blev abrupt snuvad på sin stjärnhäst. Men Sverigekopplingen försvinner inte helt – nya hästskötaren är nämligen svensk.

Steffis topphäst får ny ryttare
Steffi och Sparven har fått säga hejdå till stallkompisen Broken Heart. Foto: Lotta Bergman

”Good luck Bo”, skriver Stephanie Holmén på Instagram till sin forna tävlingskamrat Broken Heart, som precis har lämnat Grevlunda. Ekipaget har tävlat tillsammans i två år och avancerat från 1,20 till internationella placeringar i 1,50.

Den nya ryttaren har väntat länge – ända sedan provridningen i Falsterbo i somras.
– Det tog lite tid att få ihop pengarna, men som tur är har jag hästägare som tror på mig och till slut kunde vi göra klart affären, säger Rodrigo Almeida, som tävlar för Portugal och precis har tagit emot Broken Heart i Nederländerna där han har sin bas.

Almeidabrokenheart
Äntligen! En lycklig Rodrigo Almeida hälsar på Broken Heart som just anlänt till nya stallet i Nederländerna. Foto: Isabel Ledin

Såldes utan förvarning

Rodrigo Almeida tävlade tills nyligen mycket framgångsrikt med Gc Chopin’s Bushi, bland annat vann de tidigare i år en trestjärnig Grand Prix i Lissabon och var felfria i Nations Cup. I fjol lyckades de även vinna två prestigefyllda Grand Prix-segrar.

Men så plötsligt i samband med Global Champions Tour i Portugal i juni såldes hästen – mitt framför näsan på Rodrigo Almeida.
– Jag var på väg till vetcheck och då fick jag ett samtal om att hästen var såld.
Det blev inte ens någon start i LGCT, i stället hoppade nya ryttaren Denis Lynch ”Bushi”.
– Jag var helt chockad, berättar Rodrigo Almeida.

Som tur var tändes hoppet om en ny stjärna igen när han fick veta att Broken Heart var till salu. Rodrigo Almeida hade följt Steffis arbete med valacken en tid och verkligheten stämde överens med förväntningarna.
– Han gav mig exakt den känslan som jag hade trott! Det är en smart häst och det kändes som att vi genast fick en stark kontakt.

Isabelledinkafka
Hästskötaren Isabel Ledin med hästen Kafka vd Heffinck.
– Rodrigo älskar verkligen sina hästar och vi jobbar väldigt bra ihop.

Svenska i stallet

Närmaste tiden är målet att lära känna Broken Heart och främst satsa på utomhussäsongen nästa år. Men en vända till världscupen i Verona i november är inte alldeles osannolikt, om allt känns bra.

Och nog kommer ”Bo” att känna sig hemma i nya stallet, med svenska klingandes i öronen. Svenska Isabel Ledin har nämligen arbetat som hästskötare för Rodrigo Almeida i fyra år. Och hon är minst lika exalterad över Broken Heart som ”sin” ryttare.
– Rodrigo är en väldigt duktig ryttare och har till och med gått om Luciana Diniz som bästa portugis på rankingen. Det har nog inte hänt förut – och nu är vi väldigt laddade över att ha fått hem en så fin häst!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden