Hoppning
25 november 2022 22:30
Ridsportplus

Stephanie efter 1,50-segern: ”Det är hon som har gjort mig”

SegerlyckaInte ett öga var torrt när Stephanie Holmén red sin hjärtehäst Flip's Little Sparrow till 1,50-seger på Friends på fredagen. "Jag är henne evigt tacksam", sa den lyckliga ryttaren efter vinsten. Tidigare på dagen tog Henrik von Eckermann sin andra 1,45-seger med Hollywood V.

Stephanie efter 1,50-segern: ”Det är hon som har gjort mig”
Lycka. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Halva startfältet gick till omhoppning i den 18 ryttare stora 1,50-klassen som avslutade fredagens tävlande vid Sweden International Horse Show. Tre av dem var svenskar. Henrik von Eckermann hoppade försiktiga Dzara Dorchival medan Malin Baryard-Johnsson lade på ett kol med SWB-valacken Harley Davidson. Bägge ekipagen fick dock varsitt nedslag. I stället var det Stephanie Holmén som avgick med segern efter en powerrunda med hjärtehästen Flip’s Little Sparrow (SWB sto f-06 e Cardento 933-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB, Astrid Ohlin).

Att ryttaren var glad över segern gick inte att ta miste på.
– Det är inte bara glädje utan också lycka. Jag blir lite rörd över den här segern, jag har så mycket att tacka Sparven för, säger Stephanie Holmén.

Överträffade förväntningarna

Vid en återblick konstaterar hon att Sparven vann samma klass på Friends 2018. Året innan var hon tvåa efter Peder Fredricson och All In.
– Tänk så många gånger jag har kunnat vara med här och vara i toppen tack vare Sparven. Hon är ”my one and only”, säger Stephanie.

Stephanie Holmén-lip´s Little Sparrow 1 221125 Rt
”Speffi”. Foto: Roland Thunholm

Sparven är snart inne på sitt sjuttonde år och var tidigare en av Peder Fredricsons topphästar, men sedan 2017 rids hon av Stephanie.
– När jag tog över henne trodde vi först att jag skulle rida på den nivån jag var då – mycket nationellt och lite två- och trestjärnigt. Men vi tillsammans blev ju en sådan bra match att vi har kunnat rida på den absoluta toppen i ett par år. Det kommer jag att vara henne evigt tacksam för. Hon är den hästen som har gjort mig, kan man säga. Hon är den hästen som jag har slagit igenom med. Jag känner bara tacksamhet för den hästen.

På Sparvens villkor

Att det finns en ömsesidighet i partnerskapet är väldigt tydligt.
– Jag älskar henne för hur hon är som individ. Hon är trygg i sig själv, men ändå så otroligt ambitiös. Just det här att hon är en ”queen”. Hon kan vara en diva, men hon är inte en dryg häst, ler Stephanie.

Nycklarna till framgång är både enkla och svåra på samma gång.
– Hon har haft lite svår galopp och jag har verkligen försökt anpassa mig efter henne, och rida så bra jag kan utifrån hur hon fungerar. Jag måste alltid lägga handen sista språnget innan, det är kanske inte så många andra hästar som det passar på. Men hon trivs väldigt bra med det.

– Hon är bara perfekt och jag tror att hon känner min kärlek för henne.

Vad det kan bli av de Sparven-bebisar som just nu befinner sig hos Grevlundas samarbetspartner Bollerup återstår att se. Bollerup Cuckoo Flip och Bollerup Crystal Flip, bägge födda 2019, är dessutom efter en annan av Stephanies hjärtehästar Crusader Ice, som för en tid sedan såldes till USA.
– Det är ju drömmen eftersom jag har ridit både mamman och pappan.

Sparven är dessutom mor till Bollerup Come Flip, född 2020 efter Comme il Faut, och Precious Flip (74), född 2011 efter Cabachon.

Andra segern för Henrik von Eckermann

Stephanie Holmén gjorde även en fin felfri runda med Thelma Hästak i fredagens tidshoppning över 1,45-hinder, där ekipaget red in på fjärde plats. Henrik von Eckermann tog sin andra 1,45-seger för helgen med Hollywood V (KWPN val f-12, e Mylord Carthago-Casall, uppf A.J. Verstegen, äg Susanne Tovek).

Resultatlista 1,50-klassen

Resultatlista 1,45-klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden