Hoppning
11 november 2022 18:54

Stephanie Holmén toppar SM med tidigare mästarhäst

MästerskapNu är det klart vilka som rider finalerna på inomhus-SM i hoppning för seniorer, unga ryttare och juniorer på Grevagården.

Stephanie Holmén toppar SM med tidigare mästarhäst
Stephanie Holmén toppade seniorernas första kval på SM, dock inte med Flip's Little Sparrow på bilden. Foto: Roland Thunholm

Seniorernas kval på fredagen gick över 1,50-hinder och reds som en tidshoppning, bedömning A:0.

31 ekipage fanns på startlistan och när klassen var klar hade två av dem 0 fel i protokollet. Hela nio ekipage genomförde inte rundan.

Av de två två nollorna var Österlens Ridklubbs Stephanie Holmen/Thelma Hästak (SWB sto f 2012 e Heartbeat-Comes van de Heffinck, uppf Hästak AB, äg Astrid Ohlin) snabbast med nästan tre sekunder tillgodo på tvåan, Värnamobygdens Ryttarförenings Victoria Almgren/Hello Kitty de Levee.

Thelma Hästak har redan ett SM-guld på meritlistan. Det var 2020 som hon tog YRSM-guld utomhus i Falsterbo tillsammans med André Brandt.

Seniorernas final rids på söndag över 1,50-hinder. De 20 bästa från fredagens kval har en plats där. Ekipagen tar med sig felen från fredagens kval. Har två eller flera ekipage efter båda omgångarna lika minsta antal fel sker en omhoppning om SM-medaljerna.

Resultat, seniorernas första kval

Juniorerna hade sin andra runda på fredagen. Denna gick över 1,40-hinder och vanns av Flyinge Hästsportklubbs Beata Hermelin/Clabimba. Ekipaget är också bland de tio som ligger i delad ledning inför söndagens final över 1,40-hinder. Elin Karlfeldt, som vann torsdagens kval, finns också med bland de tio ledarna.

De 20 bästa ekipagen av 51 startande efter de två omgångar som nu är ridna går till final. Även här följer felen med och vid lika antal fel efter tre omgångar blir det omhoppning om medaljerna.

Sammanställning, JSM

För de unga ryttarna gick andra SM-omgången över 1,45-hinder på fredagen. Precis som i första omgången toppade Helsingborgs Fältrittklubbs Philip Svitzer, dock med en annan häst än i torsdagens omgång, nämligen Exclusief. Han delade segern med Stora Wäsby Fältrittklubbs Cornelia Bergstrand/Valon och IM Sportriders Ryttarförenings Erik Nordström/One Aventador. Ledartrion stod för klassens enda nollor.

Cornelia Bergstrand/Valon, som var sexa i torsdagens kval, leder totalt inför söndagens 1,45-final.

De 20 bästa efter de två rundor som nu har ridits är klara för final dit resultaten följer med. Vid lika antal fel efter tre rundor blir det omhoppning om medaljerna.

Sammanställning, YRSM

Regler, SM i hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden