Hoppning
8 november 2016 12:22

Steve Guerdats OS-vinnare pensioneras

Efter otaliga segrar och ett OS-guld pensionerar Steve Guerdat sin Nino des Buissonnets. Han ska avsluta med en sista tävling i GenŨve den 11 december då GP-segern från 2015 kan försvaras.

Steve Guerdats OS-vinnare pensioneras
Steve Guerdat och hans Nino har vunnit världen över.

Innan OS-vinnaren från 2012 går i pension ska Nino (f 2001, e Kannan-Narcos II) hoppa med Steve Guerdat, 34, i Rolex Grand Prix i Genève – samma klass som ekipaget har vunnit både 2013 och 2015.  På totalt åtta rundor i tävlingen har de bara rivit ett hinder.

På den gedigna meritlistan finns GP-segrar ibland annat Rio, La Baule och Helsingfors. OS-guldet 2012 följdes upp med en fjärdeplats 2016 och ekipaget har två silverplatser i världscupfinalen samt en rad felfria rundor för Schweiz i Nations Cup.

Steve Guerdat berättar på sin hemsida om beslutet att pensionera Nino des Buissonnets med en sista tävling i Genève:
”Jag har tänkt länge och väl på det sedan Rio och jag tvivlar inte på mitt beslut: Nino des Buissonnets ”will take his final bow” i Genève den 11 december. Jag sa i Rio att Nino inte skulle delta i några mer viktiga mästerskap, bara i några fler tävlingar. Han blir 16 snart, och att tävla i den åldern har sina risker, risker som jag helst inte ta eftersom jag vill så mycket att han ska avsluta på topp. Han förtjänar rätten att sluta på toppen av sin form i slutet av en bra säsong, i den så speciella Palexpo-arenan. Det är rätt tid och plats att sluta.”

På väg mot OS-guldet i London 2012:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden