Körning
11 juli 2018 06:00

Stilbedömning nyhet i Falsterbos körning

FalsterboI år är det femårsjubileum för körningen i Falsterbo och det ska firas lite extra. Körchefen själv, Karolina Swärdh, har laddat med nya grepp samt 15 svenska elitkuskar och en gästartist från Norge.

Stilbedömning nyhet i Falsterbos körning
Segraren i förra årets Falsterbo-körning, Linda Wigren, gratuleras av Karolina Swärdh, Falsterbo Horse Show. Foto: Eva Österlund

Körningen i Falsterbo går på söndag. Det lär bli full fart från början mellan koner och maratonhinder. Först en grundomgång och sedan en spännande final.

– Nytt för i år är att det bli två klasser, säger Karolina Swärdh.
– En för ponny och en för stor häst, tre ekipage i varje klass går sedan till omkörningen/finalen.

De ekipage som går till omkörningen kommer också att bedömas av ingen mindre än Maria Gretzer som tillsammans med Nicke Pålsson håller ett extra öga på hur kuskarna kör och sätter poäng på körskicklighet, samspelet mellan kusk och häst. och helhetsintrycket.

– Jag är ju engagerad i FEI och där håller vi på med alla grenarna inom hästsporten.  så varför inte. Nu är det dags för körning! säger Maria med glimten i ögat.

Banbyggare i Falsterbo är Olof Eklund och speaker Håkan Lund ska få igång publiken rejält. Dessutom har själva banområdet förstärks med läktarna från dressyren. Det ska vara gott om sittplatser för alla körentusiaster.

– 25 000 kr är det i prispotten, plus massor med hederspriser, säger Karonlina Swärdh.

Följande kör i Falsterbo:
Sara Hammargren
Sofie Strauss
Anna Racking
Anna Blom
Johanna Nilsson
Mikaela Rautio
Susanne Ankermark
Oliver Sternhag
Hanna Holstein
Sara Blohm
Cecilia Qvarnström
Linnea Kristiansen
Emma Gustavsson
Johan Herner
Linda Wigren,
Öivind Mikkelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden