Hoppning
1 december 2013 10:22

Callahan och Schröder GP-vinnare

(Uppdaterad med filmklipp) 18 krigare gick in i hoppningens sista stora klass i Globen och helgens meeting. Efter första rundan är Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard snabbaste felfria ekipage, det blev till slut en andra plats. Gerco Schröder och Callahan vinnare som enda dubbelnolla.

Callahan och Schröder GP-vinnare
Gerco Schröder med Callahan tog segern. Han behöver få rutin på de här höjderna, sa holländaren nöjd med hingstens prestation. BILDBYRÅN STR

Söndagens Grand Prix är Globen-helgens näst högsta klass och gick på 1,55-hinder i två rundor med tolv hinder och femton språng i första rundan och åtta i andra rundan.

Första ryttaren Christian Ahlmann med sin Top 10-häst Asca Z satte den första nollan i grundomgången men det knackade i bommarna på flera hinder.

Peder Fredricson kom in med H&M Cash In i fin form men fick ett totalt missförstånd på hinder nummer åtta, en trippelbarr, och krashade in i hindret med en bom över manken. Peder lyckades skickligt få bort bommen från sig och hästen utan att knocka Cash In. Det blev fyra fel på hinder och två tidsfel för malören. Hindret fick Roger-Yves Bost att tacka för sig senare i klassen efter ett stopp.

Douglas Lindelöw och storhoppande Casello tog ledningen med en felfri runda och en bra tid i grundomgången. För Johan Lundh blev det biljett till Globen via VW-Grand Prix finalen och i dagens klass förvaltade han och Miebello det väl med en snabb felfri runda.

Henrik von Eckermann och Crespo PKZ satsade felfritt men i lugnare tempo. Det gjorde inte Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard i deras kanske sista start på svensk mark. Tillsammans såg de ut att vara i riktigt bra samspel och tog enkelt ner bästa tiden med 2,5 sekund och felfritt.

Callahan var i ringen igen med Gerco Schröder och idag var de felfria, men hade träkänning på mer än ett hinder. Emma Emanuelsson följde Henriks exempel och gjorde en lugnare felfri runda med Titan. 

Kevin Staut ville vara med på topp direkt och med Quismy des Vaux HDC lade han sig mellan Angelica och Douglas tider.

Nio ryttare gick med till andra rundan och Ben Maher var snabbaste 4-felare med Tripple X III.

Uppdatering:
Ben Maher och Tripple X III satte press direkt med en snabb felfri runda på 36,02 sekunder.
Gerco Schröder och Callahan plussade på med en nollrunda på 37,55 sekunder och gick upp i ledning. 

Se Schröders ritt via SVT Play nedan. 

Christian Ahlmann och Asca Z satsade allt, hade en del tur i kombinationen men sjuan krävde sitt tribut, totalt 4 fel och 36,14 i tid.
Miebello hoppade fantastiskt fräscht och hela Globen smackade på i kombinationen men hinder sju föll ändå, totalt 4 fel på 36,83 sekunder. 
Kevin Staut och Quismy des Vaux HDC var grymt snabba men utsprånget i kombinationen, en stor oxer krävde sitt tribut, men tiden på 35,38 var var då snabbast.
Angelica Augustsson hade möjligheten att vinna, snabb som få tillsammans med Mic Mac. Och det var andäktigt tyst, de klarade kombinationen men den gröna kortsides-oxern låg alltför lätt. Det blev fyra fel på en otrolig tid på 33,68 sekunder. 

Se Augustssons runda via SVT Play nedan. 

 

Se intervju med Schröder via SVT Play nedan.


Banskiss

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden