Världen
2 april 2021 06:15

Stor uppslutning för fond till hjälp för EHV-drabbade

InternationelltDe ryttare och hästägare med hästar som blivit sjuka i samband med utbrottet i EHV-1 i Spanien kan nu få ekonomisk hjälp via en fond. Det är flera internationella organisationer ligger bakom initiativet.

Stor uppslutning för fond till hjälp för EHV-drabbade
Fonden ska ge ekonomiskt stöd till drabbade. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Smittutbrottet har hittills kostat 18 hästar livet och har engagerat hela ridsportvärlden och gjort att tävlingar i Europa helt ställts in.

De ryttare och hästägare vars hästar har drabbats har i många fall dragit på sig stora kostnader för vård på klinik, mediciner, extra personal med mera. För att stötta dem ekonomiskt har nu Internationella Ridsportförbundet, Europeiska Ridsportförbundet, Internationella hoppryttarklubben samt organisationerna för hästägare och arrangörer slutit upp i bildande av en fond, EHV Relief Fund. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Insamlingen Riders Help Riders har också anslutit till initiativet.

De insamlade pengarna ska gå till att täcka veterinärkostnader.

Det har redan kommit in ungefär 2,5 miljoner kronor till fonden, som nu har fått en kommitté som ska sätta de sista detaljerna kring utformningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden