Hoppning, Ponny
5 december 2022 12:40

Storslam för Sverige i Baltic Cup

LagtävlingDe svenska ponnyryttarna var nästan hundraprocentiga när Baltic Cup reds i danska Vilhelmsborg i helgen - det blev seger i samtliga kategorier i lagtävlingen, och i två av tre möjliga individuella Grand Prix-klasser.

Storslam för Sverige i Baltic Cup
Mathilda Hansson och Unsphinx D’hurl ’Vent, som vann Prins Carl Philips pris i Friends förra helgen, fortsatte på samma spår under Baltic Cup. Foto: Roland Thunholm

Bland de minsta ponnyerna, som går under benämningen kategori III internationellt, blev det ren utklassning – samtliga fyra lagekipage hoppade felfritt i både grundomgång och omhoppning. Hailey Reinhold/Coppenagh Calypso Czar, Jonathan Hansson/Stald Fox’s Mr Fox, Noomi Skobe Rosén/Little Miss Magic och Signe Ekengren/Blaengwen Kato Star ingick i vinnarlaget som höll Danmark bakom sig i omhoppningen.

I kategori II slutade de två svenska lagen på fyra fel i grundomgången, vilket de var ensamma om och därmed blev det en helsvensk omhoppning. Efter att Sveriges lag II fått ett uteslutet ekipage kunde lag I vinna utan att ta in sina sista två ekipage. I det segrande laget ingick Nellie Fredin/Sienna Dusky Sky, Hannah Blomberg/Hembys Florian RNF 222, Victoria Jensen/Epona de Saint Lo och Mathilda Hansson/Unsphinx d’Hurl ’Vent.

Ryttarna med ponnyer i kategori I ville inte var sämre – här hade Sverige två lag till start, med tre ryttare i vardera lag. Åtta fel i grunden räckte till omhoppning mellan de svenska lagen, och nu var det lag II som klev fram och hoppade hem segern efter Ophelia Jenderholts dubbelnolla med Pat’s Choice. I laget red även Wera-Lee Norrthon/Vertige de Belebat och Victoria Jensen/D’Angelo der Lenn.

Individuella GP-segrar

Medan lördagen var lagtävlingens dag, så ägnades söndagen åt Grand Prix i samtliga tre kategorier. Här tog Signe Ekengren en ny seger med Blaengwen Kato Star i kategori III, tätt följd av Caroline AnkarcronaHot’n’Tot.

13-åriga Mathilda Hansson såg till att det blev svenskt högst upp på pallen även i kategori II, då hon var överlägset snabbast med Unsphinx d’Hurl ’Vent. Hon jagades närmast av Nellie Fredin/Sienna Dusky Sky.

Bland de största ponnyerna gick segern till Finland genom Rachel Törnblom och Helga TH.O. Där bakom var Mathilda Hansson återigen bästa svensk, nu i sadeln på K-Little Hero D’18.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden