Avelsnyheter
24 mars 2023 06:25

Stort intresse för avelsvärdering för moderlandsraser

AvelsvärderingI helgen intar det tunga kavalleriet Grevagården i Skövde - det är dags för avelsvärdering av hingstar av rasen nordsvensk brukshäst, ardenner och gotlandsruss. Totalt är närmare 120 hingstar anmälda.

Stort intresse för avelsvärdering för moderlandsraser
Nordsvenska hingsten Vilbert godkändes på Grevagården förra året. I helgen är det dags för avelsvärdering igen. Foto: Pernilla Hägg

24-26 mars samlas hingstägare på Grevagården i Skövde, för att få sina hingstar bedömda och avelsvärderade. I år är närmare 120 hingstar anmälda inom raserna nordsvensk brukshäst, ardenner och gotlandsruss.

Under tre dagar kommer hingstarna att veterinärbesiktigas, visas upp och bedömas exteriört av avelsvärderingsnämnden. För hingstar äldre än fyra år väntar även ett körprov.

Program

Fredag
Treåriga gotlandsruss och treåriga nordsvenska brukshästar.

Lördag
Fyraåriga gotlandsruss, fyraåriga och äldre nordsvenska brukshästar och nordsvenskar för sundhet och höjning av avelsvärdeklass.

Söndag
Tre-, fyraåriga och äldre ardennerhästar samt ardenner för höjning av avelsvärdeklass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden