Fälttävlan
2 januari 2020 12:55

Strömsholmsdagarna flyttar fälttävlan

FlyttEfter förra årets tävlingar på Strömsholm, då intresset för de internationella fälttävlansklasserna var stort, har arrangören bestämt sig för att förlänga Strömsholmsdagarna och flytta fram fälttävlan en vecka - till samma helg som galoppens Grand National. Man tittar även på att öppna upp för nationella klasser.

Strömsholmsdagarna flyttar fälttävlan
Fälttävlansklasserna flyttas fram en vecka på Strömsholm. Här ses Frida Andersen hoppa in på Slottsbanan under förra årets tävlingar. Foto: Roland Thunholm

– Det var jättekul att det var så stort intresse för fälttävlan förra året, vilket har gjort att vi i år har bestämt oss för att lägga det samtidigt som galoppen – terrängen och Grand National kommer att gå på lördagen den 13 juni. Det blir även i år två internationella klasser, en trestjärnig och en tvåstjärnig, och så tittar vi på att ha ett par nationella klasser med terräng på söndagen. Men det är inte klart hur det upplägget ska se ut där ännu, säger Jonas Johnson, verksamhetschef på Strömsholm och ansvarig för tävlingarna.

Jubileum på Strömsholm

Galoppens Grand National firar 50 år i år, så Jonas Johnson hoppas på en riktigt stor publik på lördagen.
– Publikmässigt ser vi inte att det skulle bli färre besökare på grund av flytten, och det blir mer utrymme för fälttävlan – tanken är att all fälttävlansdressyr nu kan gå på Grand Prix-banan och hoppningen blir som vanligt på Slottsbanan – när man inte behöver trängas med vanliga dressyren och hoppningen.

Fälttävlanshelgen ligger samtidigt som Stockholm Horse Week på Stadion, är det något ni har funderat över?
– Ja vi pratade om det men vi tror inte riktigt att det är samma publik. Ryttarmässigt tror vi inte att det påverkar.

Strömsholmsdagarna över två veckor

Dressyrens lag-SM och ponnyernas lag-SM i hoppning kommer som vanligt att avgöras under nationaldagshelgen, den 4-7 juni. För fälttävlan blir det nu 12-14 juni som gäller.

Blir det några förändringar på terrängbanan i år?
– Bansträckningen kommer inte att bli exakt densamma eftersom vi måste göra om lite för att galopplöpen ska kunna genomföras mellan terrängklasserna. Men det blir i samma område som vanligt. Vi hoppas på att fler ryttare ska få plats i år, det blir en spännande helg, summerar Jonas Johnson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden