Sverige
10 december 2016 19:08

Stulna hästlastbilar återfunna

Tidigare i veckan berättade vi om hästlastbilarna som stulits i Skåne. Nu har lastbilarna återfunnits i utlandet och är beslagtagna. Gärningsmannen är däremot fortfarande på fri fot.

Stulna hästlastbilar återfunna
Stina Jansson är lättad över att hennes hästlastbil är återfunnen

Det är en misstänkt seriebedragare som härjat i Skåne och med stulen identitet lyckats komma över ett antal fordon av olika slag. Den senaste tiden har han riktat in sig på hästlastbilar men det var bevisligen helt fel bransch – hästfolk är flitiga på att sprida efterlysningar när det händer något och det här var inget undantag.
– Det är många tips som kommit in och det har spridit sig jättesnabbt på sociala medier, säger Stina Jansson som är en av de drabbade lastbilsägarna.

Det var på lördag morgon som polisen meddelade ägarna att lastbilarna var återfunna. Eftersom gärningsmannen inte är tagen ännu får man inte meddela var eller hur det har gått till.
– Vi får mer information på måndag, säger Stina Jansson till Ridsport.

Lättnaden att veta att lastbilarna är återfunna är stor.
– Det har varit många sömnlösa nätter, säger Stina Jansson, som samtidigt är förvånad över att det gick så fort.
– Jag hade väntat mig att det skulle ta flera månader men nu tog det bara en vecka.
– Nu hoppas vi bara att killen tas fast också, fortsätter Stina, och meddelar att polisen fortfarande gärna vill ha tips om gärningsmannen.

På Qvarnhem Horselife har man också fått beskedet att lastbilarna är återfunna, och tacksamheten är stor för det professionella arbete som lagts ned på att hitta lastbilarna så snabbt.
– Ett stort tack till alla er omtänksamma människor som tagit er tid att hjälpa oss. Utan er hade vi aldrig lyckats hitta våra lastbilar, skriver Qvarnhem Horselife på sociala medier.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden