Avelsnyheter
19 mars 2018 15:04

Stuteri K2 blev årets uppfödare

PrisadÅrets uppfödare av svensk ridponny har utsetts. Detta år gick priset till Karin Levin Angergård, Stuteri K2 i Degeberga, för framgångsrika uppfödningar, mångårigt engagemang och sin stora insats för svensk ponnyavel.

Stuteri K2 blev årets uppfödare
Karin Levin Angergård blev utsedd till Årets uppfödare 2017 och tog emot pris av ASRP:s ordförande Fredrik Svahn. till höger syns förra årets pristagare - Mats Mellberg. Privat foto

I samband med helgens avelsvärdering och bruksprov på Grevagården höll ASRP sitt årsmöte. Där delades det ut pris till Årets uppfödare 2017, och mottagare av priset blev Karin Levin Angergård, Stuteri K2 i Degerberga. Karin får sitt pris för sina många fina uppfödningar som ofta återfinns i toppen på championat, utställningar och på tävlingsponnyerna.

Dessutom hyllades Karin för den stora insats och livsverk hon gjort för att förädla svensk ponnyavel. Inte minst genom de fina avelshingstar hon importerat till landet, och som blivit fäder till många fina svenska ponnyer – Verona’s Bo-Gi, Jarno och De Goede Ree Metall är några av hingstarna Karin tagit in som både presterat och förärvt sig väl.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden