Avelsnyheter
4 oktober 2020 09:46

Succé för SWB:s elitauktioner – All Star far till populäraste hoppfölen

SWB:s elitauktionerFörra veckan såldes dressyrfölen för rekordpriser och nu har även hoppfölen gått under klubban. Populärast var två föl efter All Star 5 medan två Franklin-avkommor toppade bland dressyrfölen. Buden har haglat och med facit i hand är Helén Uddefors, vd på SWB, mer än nöjd med utfallet.

Succé för SWB:s elitauktioner – All Star far till populäraste hoppfölen
Aventador var populärast bland hoppfölen. Foto: SWB/Pernilla Hägg

När det sista hoppfölet gick under den digitala klubban på lördagen kunde SWB summera resultatet av två lyckade elitauktioner, som för första gången någonsin gått av stapeln online. Helén Uddefors, vd på SWB, är mer än nöjd med utfallet.

– Vi är fantastiskt nöjda att det fallit så otroligt väl ut med våra båda elitauktioner. Jag är så glad för SWB:s och framför allt våra uppfödares skull att vi faktiskt vågade vara så kaxiga att använda tyska Horse24 som plattform och mäta oss med de riktigt stora drakarna, säger hon på SWB:s hemsida.

Populärast bland hoppfölen var Aventador, ett hingstföl med superstammen All Star 5-Cardento, som till slut landade hos en svensk köpare för 25 000 euro. Samma far har även McGregor TB, det föl som betingade det näst högsta priset. Snittpriset för hoppfölen landade slutligen på dryga 12 000 euro, vilket motsvarar ungefär 126 000 kr. Elva av hoppfölen blir kvar i Sverige, fyra gick till Ungern och ett till USA.

Förra veckan såldes dressyrfölen med Franklin-sonen Flexible BN i topp. Han såldes till en svensk köpare för 35 000 euro. Franklin-dottern Tokyo CML var inte långt efter med prislappen 31 000 euro, signerad en estländsk budgivare. Snittpriset för dressyrfölen blev 15 000 euro, vilket motsvarar dryga 160 000 kronor.

Simon Kohlbrenner, grundare och ägare till auktionssajten Horse24, är också mycket nöjd med utfallet.
– SWB:s elitauktioner har överträffat mina förväntningar flera gånger om. Men jag måste också hylla hela organisationen kring auktionen som verkligen visat att de bryr sig om och har ett stort hjärta hos sina uppfödare.

– Det har varit helt underbart att jobba med SWB och känna det så tydligt. Jag är också otroligt imponerad över den höga kvalitén på alla fölen, det visar att fingertoppskänslan finns hos de svenska uppfödarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden