Dressyr
2 juni 2019 15:43

GP-seger för Jeanna Högberg: ”Supernöjd”

NationelltJeanna Högberg åkte till Borås för gemensam debut i Grand Prix med Quentin SV - hon åker därifrån som Grand Prix-vinnare. Nu hoppas hon kunna starta internationellt senare i år. "Han ger en väldigt bra känsla på banan," säger ryttaren.

GP-seger för Jeanna Högberg: ”Supernöjd”
Glada miner hosJeanna Högberg och hästskötaren Emilia Johansson efter GP-segern i debuten med Quentin SV. Foto: Privat

Grand Prix-klassen på Borås Fältrittklubbs nationella tävlingar hade sju startande ekipage och reds på lördagen.

Det finns redan många highlights såsom travökningar och bytesserier. Jeanna Högberg.

Segerstaekipaget Jenna Högberg och Quentin SV (SWB val f 2008 e Quaterback-De Niro, uppf/äg Britta Hermanson) slutade på 68,659 procent och hölls som vinnare av hela domartrion – och detta i sin i debut i klassen.
– Jag är supernöjd med vår gemensamma debut. Det blev några småmissar och det finns mycket som kan bli bättre men det finns redan många highlights såsom travökningar och bytesserier, säger Jenna Högberg.

”Bra känsla”

Hon beskriver Quentin SV som en häst med många kvaliteter.
– Han ger en väldigt bra känsla på banan, säger Jeanna Högberg som dessutom har hunnit med att vara lite social och umgås med Quentins ägare som bor en bit utanför Borås.
– Vi känner dem sedan långt tillbaka då jag sålde min första ponny till dem, säger Jeanna som hade många framgångar i helgen.

Med Quentin var hon bland annat trea i fredagens Intermédiaire II efter dubbelsegrande Tinne Vilhelmson Silfvén.  I fredagens Intermédiaire I blev hon tvåa och trea med Go On respektive JH’s Daenerys.
– Det blev en helt fantastisk tävlingshelg, säger Jeanna.

Till Överby

Planen är nu att Quentin ska fortsätta som Grand Prix-häst.
– Vi är anmälda till Grand Prix i Överby sedan hoppas jag kunna starta honom internationellt i slutet av sommaren eller i höst.

Mikaela Alderin-Danielsson, Grännabygdens Ryttarförening, tog hand om andraplatsen i GP-klassen tillsammans med Let´s Go på 67,065 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden