Körning
17 juni 2019 20:50
Ridsportplus

Superdag i sportkörningens tecken på fälttävlansmark

BildspecialVeteraner blandat med nykomlingar, erfarna hästar och ponnyer i nya händer och många fina körningar. Dalby Ryttarförenings körtävling hade mycket att erbjuda och det blev en superdag i sportkörningens tecken.

Superdag i sportkörningens tecken på fälttävlansmark
Ida Skoog med sin ardenner ångar på i maratonkörningen. Alla raser får plats i sportkörning, och ekipaget var tvåa i dressyren. Bland annat. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Arrangemanget hölls på fälttävlansmark, på familjen Ted och Pernilla Velanders fina träningsbana i Revinge utanför Flyinge där körhindren passade in perfekt och publiken hade koll på det mesta.

38 ekipage kom till start i allt från lätt till medelsvår klass. Upplägget var dressyren först och sedan maraton där ett av ”hindren” var en precisionsbana.

I Lätt B startade rutinerade före detta landslagskusken Eva Bliding med familjens Fnizze – en irish cob partbreed och det gick riktigt bra hela vägen.
–  Jag tror faktiskt att jag har vunnit, berättade en något förvånad Eva innan resultaten blev officiella, något som en stund senare visade sig vara helt korrekt.

190617 Dalby Johanna FotoevaÖsterlund
Johanna Carlberg och Thunders Addo på väg mot seger i Lätt A, enbet ponny. Groom är Jesper Carlberg. Foto: Eva Österlund

Johanna Carlberg, som för det mesta sitter bakom fyra fina welshar, startade denna gången i enbetsklassen med Thunders Addo. Visserligen var han lite skeptisk inför solglittret i vattenhindret men det hela gick bra och Johanna vann sin klass, Lätt A, enbet ponny.

Tvåa här var arrangörsklubbens Boel Hellberg med Tai Nemo som alltså hann köra hela tävlingen samtidigt med allt fixande.

I Lätt A för enbet häst vann supermeriterade Carina Ekenberg och holländske Edeling (e. Manno) inte helt oväntat dressyren på 43 straff. Ekipaget fortsatte sedan i härlig stil och vann även totalt med övertygande marginal.

190617 Dalby Carina Fotoeva Österlund
Carina Ekenberg och Edeling tar hoppet ut i vattnet och vinner totalt i Lätt A-klassen för häst. Foto: Eva Österlund

Värsta konkurrenten i dressyren var Ida Skoog med sin superfina ardenner, Krokstorps Mr Jesse James (e. Korall) som gjorde en härlig start på tävlingen genom att köra in på 46,50.

Trea i inledningen var Marie Hansen, intressant, ganska nytt ekipage på skånska tävlingar. Hon kör Sir Windston (e. Sir Donnerhall 2) och blev tvåa totalt hos Dalby.

190617 Dalby Marie H Fotoeva Österlund
Marie Hansen och Sir Windston i vattenhindret. Foto: Eva Österlund

I tävlingen fanns många rutinerade ponnyer som nu fått nya ägare och tävlingspartners. Victoria Perssons new forest Calle är ju en av dem (de vann childrensklassen).

190617 Dalby Kompis FotoevaÖsterlund
Kompis McFlip hade ny kusk med sig till Dalbys tävling, Anna Persson, Stugufors. Groom är Ella Rylander. Foto: Eva Österlund

Kompis Mac Flip är en annan, en korsningsponny, tidigare körd av Christina Aronsson och Carina Sandberg. Numera heter kusken Anna Persson Stugufors som tävlingsdebuterade i clear round-klassen. Christina Aronsson var på plats och följde dem hela vägen runt banan som rutinerade Kompis avverkade som ännu en dag på jobbet.

190617 Dalby Anna Racking FotoevaÖsterlund
Anna Racking med nya ponnyn Hardehoeves Marina. Foto: Eva Österlund

Rutinerade landslagskusken Anna Racking kom till Skåne med en ny ponny – Hardohoeves Marina, en welshponny från Holland (e. Compagnons Humphrey).

Snygg, mörkbrun och ännu väldigt skeptisk till hinder med vatten i.

Snyggt fixat av rutinerade Anna som vann dressyren och blev tvåa totalt i den medelsvåra ponnyklassen.

Förstahästen i Team Racking då, Landslysts Monette?
–  Hemma och laddar inför årets SM, meddelade Anna.

190617 Dalby Sofia Welander Fotoeva Österlund
Sofia Welander och Salomon är i toppform just nu. Foto: Eva Österlund

Segraren i den klassen, Sofia Welander med krutpaketet Salomon är inne i ett vinnarflow just nu. I alla fall var det ingen tvekan den här gången vart segern skulle gå. Ett härligt ekipage som bara öser på fast hela tiden under kontroll.

Dalby RF bjöd på en välarrangerad tävling. och det är extra roligt att se att så många duktiga hästmänniskor fortfarande är med och gör bra resultat och, inte minst, inspirerar det nya kuskgänget.

Här finns resultaten.

190617 Dalby Sara Blohm FotoevaÖsterlund
Sara Blohm med fina kämpen Disco Diamond vann den medelsvåra klassen. Foto: Eva Österlund
190617 Dalby Frances Fotoeva Österlund
Frances Hedgren med sitt fina skimmelpar vann Lätt A för parekipage. Foto: Eva Österlund
190617 Dalby Varm Dag Fotoeva Österlund
En varm dag på Revinge, då vill man gärna svalka sig lite. Ponnyn heter Meldgaardens Sir Eaton och kusk är Lars-Peter Holmlund. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden