Hoppning
15 juli 2012 13:28

Svante toppade med Breezy

Svante Johansson och Breezy blev finalvinnare i årets Folksam Scandinavian Open för 6-åriga hopphästar i Falsterbo.

Svante toppade med Breezy
Svante Johansson red Breezy till seger i 6-årschampionatet. Foto: Peter Zachrisson

Trots att många försökte blev det bara två dubbelnollor i finalen. Tre hade bättre tid än segraren men det handlar också om att rida felfritt, vilket Svante gjorde med den Hollandfödda Breezy (sto f -06 e Mr Blue-Burggraaf).

– Jag har haft henne sedan hon var fyra år. Vi var femma här i 5-årschampionatet förra året och planen var att åka till unghäst-VM men det blev aldrig av. I år har hon gått en hel del utomlands, vilket alltid är lärorikt och innebär att hon sett flera större arenor och inte behöver känna sig liten när hon kommer hit till Falsterbo, berättade Svante.

Catch Buddy, under Maria Ingvarsson, var precis lika bra men inte lika snabb och landade som tvåa en och en halv sekund bakom segraren. Väldigt snabb var däremot Emma Emanuelsson med Bellarina som dock rev ett hinder på vägen och fick nöja sig med tredje plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden