Fälttävlan
22 september 2022 10:54

Svart helg i Blenheim – tre hästar avlivade

InternationelltBlenheim Horse Trials har stått värd för fälttävlan i över 30 år, och lockar varje år tusentals besökare till den brittiska tävlingsplatsen framför det mäktiga palatset. Men årets upplaga överskuggades av det faktum att tre hästar fick avlivas efter terrängen.

Svart helg i Blenheim – tre hästar avlivade
Tre hästar har avlivats efter terrängen i Blenheim. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

I måndags rapporterade Ridsport om Samantha Lissington och hennes 9-åring Ricker Ridge Ricochet, som föll illa på hinder tolv. Stoet gick inte att rädda och ryttaren fick föras till sjukhus. Lissington skriver nu att hon är hemma igen, men att hon förutom de brutna revbenen även har fått en skada på levern. Läs hennes inlägg längre ner.

Eventing Nation kunde under gårdagen konstatera att ytterligare två hästar avlivats under tävlingarna i Blenheim. Britten Thomas Martin hade ett rotationsfall i den långa fyrstjärniga klassen och hans Equador III fick en skada på ett ben – skadan bedömdes vara så allvarlig att valacken avlivades på söndagsmorgonen.

Georgie Spence Goss kom till start med två hästar i CCI4*-L, och tog dem båda i mål i terrängen. Men under lördagskvällen har något hänt med den 12-årige skimmelvalacken Fanta Boy, som fick avlivas.

Här skriver Georgie Spence Goss om sin Fanta Boy:

Thomas Martin om sin Equador III:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Tom Martin (@thomas.martin_eventing)

Samantha Lissingtons senaste uppdatering:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden