Fälttävlan
1 september 2018 16:52

Svennerstål bröt i Burghley

Internationellt Ludwig Svennerstål och Stinger var enda svenska ekipaget i pågående fyrstjärniga klassikern Burghley. Svennerstål valde dock att utgå ur terrängen efter att ha fått 11 straff vid ett rivningsbart hinder.

Svennerstål bröt i Burghley
Ludwig Svennerstål nästa utmaning blir VM i USA. ArkivFoto: Roland Thunholm

Ludwig Svennerstål och Stinger (SWB val f 2007 e Spender s-Waajib xx, uppf/äg Skånegårdar) låg på 23:e plats med 33 straff i det 72 ekipage stora startfältet. Men ledande Mark Todd/Kiltubrid Rhapsody, Nya Zeeland, var inom räckhåll med sina 26,4 straff.

Stinger inledde lördagens terräng bra och Svennerstål lotsade honom korta, raka vägar. Men så var valacken i rivningsbarthinder och fick 11 straff för detta.
– Jag valde att utgå. Det var ingen idé att fortsätta, säger Ludwig Svennerstål som var märkbart besviken efteråt.
– Det är en för bra häst för att inte vara med i toppen, säger han.

Ludwig Svennerstål är uttagen till VM med både Stinger och El Kazir. När det blev klart att Stinger skulle gå Burghley ströks han från VM-listan, men i och med detta resultat borde Stinger ha spring kvar i benen så att det räcker till ett VM också.

Mark Todd/Kiltubrid Rhapsody tillhörde de över 20 ekipage som inte fullföljde terrängen. Ny ledare är Storbritanniens Piggy French/Vanir Kamira som efter 1,2 tidsstraff i terrängen klättrade från nionde plats.

Tävlingen avgörs med banhoppning i morgon, söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden