Fälttävlan
7 juni 2021 13:42

Svensk seger i fälttävlan i Millstreet

Tätt i toppenDet var riktigt tajt om segern i Millstreet i helgen, och det blev till slut en svensk seger i den trestjärniga långa klassen.

Svensk seger i fälttävlan i Millstreet
Ludwig Svennerstål vann i Millstreet. Bilden är från en tidigare tävling. Arkivbild: Roland Thunholm

Det stod mellan Australiens Jonelle Price med Faerie Magnifico, och Sveriges Ludwig Svennerstål och Vivero, som båda red på exakt samma procent i dressyren, och båda var felfria inom tiden i terrängen. Även i den avslutande hoppningen var båda felfria, och det blev tiden i terrängen som gjorde att de två kunde skiljas åt. Ludwig vann på 27 straff och en tid som var närmare optimaltiden.

I den korta trestjärniga klassen i Millstreet blev det en andraplats till svenska Sofia Sjöborg och Cooley Cosmopolitan Diamond.

Malin Josefsson Golden Midnight Foto Björn Lison Almkvist
Malin Josefsson och Golden Midnight blev sexa i Renswoude. Foto Björn Lison Almkvist

I holländska Renswoude startade Malin Josefsson två hästar i den fyrstjärniga korta klassen, vilket slutade med en sjätteplats med Golden Midnight på 35,6 straff, och en åttondeplats  med Maggan V på 36,9 straff.
─ Maggan V gjorde sin första CIC4* och var felfri på hinder i terrängen med bara tre sekunder över tiden, skriver Malin Josefsson på Instagram.

Hon debuterade också internationellt med Delelia under tävlingarna.
─ Hon skötte sig som en stjärna. Ett misstag i terrängen gjorde att vi inte slutade på topp 10 men framtiden för henne ser ljus ut, skriver Malin Josefsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden