Hoppning
18 mars 2022 15:55

Svenska 1,50-framgångar i Spanien

InternationelltDouglas Lindelöw, Marcus Westergren och Angelie von Essen visade fin form i torsdagens fyrstjärniga 1,50-klass i spanska Vejer de la Frontera, där alla tre placerade sig bland topp tio i det enorma startfältet. Speciellt fin form visar Douglas nya stjärna Casemiro CC, som har radat upp felfria 1,50-rundor i Spanien.

Svenska 1,50-framgångar i Spanien
Douglas Lindelöw har en ny stjärna på gång i Casemiro CC. Här syns han med landslagshästen Cheldon, som numera är förstahästen sedan Casquo Blue lämnade stallet för britten Harry Charles. Foto: Roland Thunholm

Landslagssvenskarna gör bra ifrån sig överallt just nu. Senaste framgångarna på hög nivå vid Sunshine Tour står Douglas Lindelöw, Marcus Westergren och Angelie von Essen för. Alla tre placerade sig bland de tio bästa med över 110 startande i torsdagens fyrstjärniga 1,50-klass i spanska Vejer de la Frontera.

Bäst gick det för Douglas Lindelöw med Casemiro CC, som Douglas tog över efter Sissela Smith när hon lämnade CC Holsteiner Breeding i höstas. På plats för att heja fram ”Mio” är ägarna Claes och Carin Pettersson som köpt sig en husbil för ändamålet. Ekipaget red in på femteplatsen i den gigantiska startfältets första grupp, där Marcus Westergren och Astree de Burgo blev åtta.

Angelie von Essen och Happiness DK Z blev åtta i den andra gruppen. Snabbaste tiden hade segraren i första gruppen, hemmaryttaren Kevin Gonzalez De Zarate Fernandez, som red i mål på tiden 33,74 sekunder med hästen Conthargos Rouge. Douglas Lindelöw och Casemiro CC passerade mållinjen på tiden 36,37 sekunder.

Det sistnämnda ekipaget var även felfria och placerade som femma respektive sexa i två av förra veckans fyrstjärniga rankingklasser över 1,50-hinder. Casemiro CC är inte en av Douglas hästar i landslaget, men valacken visar verkligen framfötterna.

Resultatlista torsdagens 1,50-klass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden