Dressyr
18 maj 2014 13:25

Svenska dominerade på Åland

Ņlands Hästsportförening anordnade nationella dressyrtävlingar för andra året i rad den här helgen. Märit Olofsson-Nääs prövade lyckan i vårt grannland och såg till att sätta finländarna på plats.

Svenska dominerade på Åland
Svenska dressyrryttaren Märit Olofsson-Nääs har haft fina framgångar med flera segrar på Åland den här helgen.

Ålands Hästsportförening har anordnat nationella dressyrtävlingar på Ålandstravet två år i rad. I år hade starterna fördubblats. Under de tre tävlingsdagarna, fördelat på tolv klasser, startade ungefär 40 ryttare. Bäst gick det för svenska Märit Olofsson-Nääs som inledde helgen med en andra plats i medelsvår A. Hon vann sedan Prix S:t George med Strolchi (e Sancisco-Davignon II) på 69,912 procent och satte flera rutinerade finländskor på plats.

På söndagen fortsatte förstaprisen trilla in för Märit Olofsson-Nääs. Med Strolchi blev det en till vinst i Intermediarie-kür med 72,167 procent. Det blev ytterligare en seger när hon vann en LA:4 med Maxi Clay (e Magini-Dragon).
– Strolchi har varit jättefin. Det är första gången jag tävlar på Åland men det har varit väldigt bra. Anläggningen är bra och prispengarna likaså, sa Märit Olofsson-Nääs som fick 400 euro för sin första plats i Prix S:t George.

Tävlingen är öppen för svenska ryttare och är ett bra tillfälle att testa att rida för de finska domarna. Det var dock rätt tomt på svenskar i startlistorna då tävlingarna inte får finnas med i TDB eftersom att de ligger under det finska ridsportförbundet.
– Vi hoppas kunna locka fler svenskar hit i framtiden. Ryttarna är nöjda med tävlingarna och sprider förhoppningsvis ryktet så att fler vill komma hit, sa tävlingsledaren Anci Blomster.

I augusti anordnas nationella hopptävlingar på Ålandstravet och även då får svenska ryttare en chans att prova att tävla i ett annat land.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden