Distansritt
16 augusti 2019 20:20

Svenska EM-ekipagen klara för start

EM i distansrittAlla svenska hästar klarade förbesiktningen på fredagseftermiddagen och är klara för start på EM CEI**** 160 km i Euston Park utanför Thetford i England.

Svenska EM-ekipagen klara för start
Jessica Holmberg springer upp i EM-förbesiktningen med PQ:s Solero, Bakom symtar Annelie och FF Lawrence. Foto: Katarina Mungsgård

Banan är något omdragen sedan för-EM förra året för att försvåra genvägar. Det är sex sträckor på mellan 20 och 40 km som ska klaras av på grusvägar, asfaltsvägar, skogsterräng och öppna fält. Dessutom med flera vattenpassager längs banan.

EM startas med masstart klockan 08.00 svensk tid lördag morgon. Det regnade under besiktningen men ska bli mest uppehåll med bara risk för lite regn under tävlingsdagen och cirka 21 plusgrader enligt en svensk vädersite. FEI-TV sänder loppet live.

De fyra EM-uttagna som anmäldes den 6 augusti var: Jessica Holmberg/Prince of Shades ox, Emma Svanäng Jinnestål/Baronez Wilda ox, Josefin Blom Lugn/ Chaman ox och Anneli Ohlén/FF Lawrence ox. Men när Jessica skulle lasta Prince i måndags så markerade han, och hon blev tvungen att lasta sin kvalade egna uppfödning och reservhäst PQ:s Solero (fux, val f.-07) som har en seger på 80 km i år och var fyra på SM 160 km 2018.

Ridsport bevakar distansrittens EM-lopp där har ett lagbrons att försvara från 2017, och även de kringklasser med åtta svenska ekipage som avgörs på 80 och 120 km under söndagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-