Dressyr
15 augusti 2021 06:29

Svenska paralaget laddar i Aachen

ParalympicSedan några dagar är de svenska pararyttarna på plats i tyska Aachen som en sista del av resan till Tokyo. "Hittills har allt fungerat bra," rapporterar förbundskapten Agneta Aronsson som är på plats med den svenska truppen.

Svenska paralaget laddar i Aachen
Louise Etzner Jakobsson åkte hem från EM i Rotterdam 2019 med ett brons och ett silver. Nu gör hon snart sitt andra Paralympic. Foto: Roland Thunholm.

Paralympics i Tokyo, Japan, invigs den 24 augusti och onsdag den 18 augusti är det dags för de svenska parahästarna att flyga till Japan.

Nu laddar de två svenska paralympicsekipagen Louise Etzner Jakobsson/Goldstrike B.J och Lena Malmström/Fabulous Fidelie upp genom karantän i tyska Aachen.

Det är tio dagar kvar till invigningen av Paralympics i Tokyo och de svenska ryttarna laddar upp i karantän i Aachen, Tyskland.
– Hittills har allt fungerat bra. Vi motionerar hästar två gånger om dagen. Det blir olika pass varje gång. Ridpass varvat med ibland longering, och promenadpass, berättar svenska paratruppens förbundskapten Agneta Aronsson för Svenska Ridsportförbundet.

Hon är på plats i Aachen och har liksom övriga funnit sig väl tillrätta. De svenska ekipagen tar också tillfället i akt att träna i strålkastarljus då det kan bli aktuellt att tävla under sådana förhållanden i Tokyo.

Hästarna flyger från Liege i Belgien, onsdag 18 augusti. Ryttarna och Agneta Aronsson flyger sedan från Köpenhamn tillsammans med större delen av den övriga Paralympicstruppen.

Ridsporten inleder med hästbesiktning den 25 augusti och dagen därpå drar tävlingen igång.

Ridsportens Paralympics startar med det individuella mästerskapet torsdag 26 augusti och avslutas med kürfinal för de åtta bästa i varje grade måndag 30 augusti. Sverige har inget lag i lagtävlingen.

SVT Play sänder tävlingarna.

Svenska ekipage i Paralympics

Louise Etzner Jakobsson, 61 år, Klintehamn, Södra Gotlands L Ryttarförening, grade IV. Tog brons med Zernard i Rio 2016. Rider sin egen Goldstrike B.J (KWPN val f 2011 e Dreamcatcher-Jazz uppf B. Jelgersma).

Lena Malmström, 53 år, Hässleholm, Sösdalaortens L Ryttarförening, grade V. Paralympicsdebutant som rider sin egenuppfödda Fabulous Fidelie (SWB sto f 2012 e Florcello-Don Romantic).

.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden