Fälttävlan
17 juni 2018 15:21

Svenska placeringar i Luhmühlen

InternationelltFlera svenskar höll sig framme i prislistorna när stortävlingen i tyska Luhmühlen avslutades på söndagen. I den fyrstjärniga klassen blev Anna Freskgård tia och i den trestjärniga klassen blev Malin Josefsson åtta.

Svenska placeringar i Luhmühlen
Anna Freskgård slutade tia i den fyrstjärniga klassen efter en stark terrängrunda. Foto: Eventingphoto

Anna Freskgård och Fly Away vd N.Ranch (BWP val f 2008 e Quidam’s Rubin-Voltaire, uppf Dirk Nevejant, äg Anna Freskgård och William Nilson Fryer) började den fyrstjärniga klassikern med en 42:a plats efter dressyren.

Ekipaget fortsatte sedan med en stark terrängrunda där det var ett av få som dubbelnollade. Detta räckte till ett kliv uppåt till tionde plats. I söndagens avslutande hoppning blev det två nedslag, men då det var många nedslag totalt kunde Anna Freskgård, som debuterar på nivån, behålla sin tionde plats i slutställningen.

Nya Zeelands Jonelle Price och Faerie Dianimo vann före fyra ryttare från Storbritannien.

Cci4_price
Jonelle Price tog sin andra fyrstjärniga seger i år. Foto: Thomas Ix

– Det här stoet kan vara lite galet ibland, hon kan vara svår i dressyren och väldigt stark i terrängen. Men det är det som gör henne så bra som hon är, sa Jonelle Price på presskonferensen efter sin seger.

Även i den trestjärniga klassen blev det svenskt i prislistan. Malin Josefsson och familjeuppfödningen Allan V slutade på topp med en felfri banhoppning, vilket räckte till en åttonde plats. Niklas Lindbäck slutade på sitt dressyrstraff och en niondeplats totalt tillsammans med EM-medaljören Focus Filiocus och Louise Svensson Jähde blev tia med Waikiki.

Tysklands Julia Krajewski vann på imponerade 19,9 straff tillsammans med Samourai du Thot.

Det blev ett dramatiskt meeting med en häst som dog i samband med terrängen och Sverigebekantingen Shamwari skadades så illa att hans karriär förmodligen är över.

Resultat, CCI4*

Resultat, CIC3*

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden