Hoppning, Ponny
27 juni 2018 18:56

Svenska segrar direkt på NM

MästerskapNM, eller snarare NBC som står för Nordic Baltic Championships, har startat. Först ut var hoppryttarna och det blev ett par svenska uppvärmningssegrar direkt plus en stor skörd nollor som bådar gott inför resten av mästerskapet.

Svenska segrar direkt på NM
Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat kickade igång sitt NM på prima vis. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Under veckans Nordisk-baltiska mästerskap i norska Drammen ska ponnyryttarna och de unga ryttarna på häst göra upp om medaljer i hoppning och dressyr. Hoppryttarna var först ut med sina uppvärmningsklasser och de blågula visade på fin mästerskapsform.

I den största ponnykategorin nollade alla fyra svenska ekipage i 1,20. Tre av dem red dessutom in på de tre främsta platserna i resultatlistan: Mathilda Bohlin/Miclas Aristocrat, Frida Karlsson/Tinnerath Lad och Jennifer Bratt/Donnacha Ban. Även Sally Wikner/Mystic Impact var felfri och placerad.

Bland de minsta ponnyerna blev det svensk seger genom Linnea Åberg Cronin/Troglan. Även Julia Andersson/Magneto Sprite och Clara Hermelin/Tullibards Highly Unlikely inledde tävlingen felfritt.

Mer felfritt

I mellankategorins uppvärmning på 1,10 blev det tre svenska nollor som gav en fin start på mästerskapet: Izabelle Stolth/Steel Flight just utanför placering, samt Wilma Hallberg/Yes To Carrots och Ebba Danielsson/April Is Full Of Surprises.

I childrens 1,15-uppvärmning red Alma Carlen/Corsica Q in på andra plats. Mer felfritt och placeringar ordnade Ebba Danielsson/Validento, Alice Borglund/Caspian och Filippa Lagergren/Agat.

Start- och resultatlistor

Du har väl inte missat att läsa om ett av dagens vinnarekipage, Mathilda Bohlin och Aristocrat, i Ridsports artikel ”Han är min drömponny”?

180626alma Carlen - Corsica Q Fj-7139
Alma Carlen och Corsica Q inledde med en andraplats i uppvärmningen för children. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden