Ponny
4 juni 2018 19:51
Ridsportplus

Mathilda Bohlin: ”Han är min drömponny”

EM är måletI höstas fick Mathilda Bohlin en ny ponny – EM-medaljören Miclas Aristocrat. "Jag har sett honom med hans två tidigare ryttare, och jag var superglad redan när jag fick åka och provrida," säger 15-åringen som har gått från klarhet till klarhet med sin nya stjärna.

Mathilda Bohlin: ”Han är min drömponny”
Mathilda Bohlin och hennes drömponny Miclas Aristocrat har varit ett ekipage sedan i höstas. Nu är målet att starta EM. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Miclas Aristocrat, eller Aristo som han kallas, var en stjärna redan från början. Han guldbelönades som föl, fick dubbeldiplom på treårstest och godkändes som hingst som 4-åring. Sedan dess har han tävlat med flera olika ryttare. Den främsta meriten hittills är silvermedaljen i lag från EM 2016 med Tilda Eldh i sadeln. Sedan i september är det Mathilda Bohlin som är tävlingspartnern.

Han älskar att få uppmärksamhet och mysa. Och så tycker han om att stå och titta ut genom sitt fönster och följa allt som händer. Mathilda Bohlin om Aristo.

– Aristo är en helt fantastisk ponny, han är lugn och snäll i all hantering och inne på tävlingsbanan är han fullt fokuserad, vet precis vad han ska göra, säger Mathilda Bohlin.
– Han har hoppat grymt bra den här säsongen.

180513_mathildabohlin
Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat tog tre raka segrar i Drammen inklusive GP-klassen över 1,30. Foto: Privat Foto: Privat

Ekipaget har redan lyckats bra på tävlingsbanorna internationellt och har bland annat varit felfria i en nationshoppning och vunnit en Grand Prix.
– Nu siktar vi på EM, det är det som är målet i år, säger Mathilda Bohlin som själv hade en hel del meriter innan Aristo kom in i hennes liv.

15-åringen, som bor utanför Helsingborg, har tre individuella SM-guld och ett individuellt silver från SM i inverkansridning. Hon har också flera medaljer från lag-SM, har vunnit Prins Carl Philips cup och varit femma individuellt på NM. Ett av SM-gulden tog hon förra året tillsammans med Top Silvio Hästak som sedan såldes till Irland.

Ridsport, Sundbyholm Dag 6
Mathilda Bohlin och Top Silvio Hästak på väg mot SM-guld för C-ponnyer förra året. Foto: Roland Thunholm

”En superponny”
Mathilda Bohlin var med på ponny-EM som reserv för två år sedan och såg då Aristo, som ingick i det svenska silverlaget, på nära håll.
– Jag har alltid tyckt att han är en superponny. Jag har sett honom med hans två tidigare ryttare, och jag var superglad redan när jag fick åka och provrida.

Hon beskriver Aristo som en modig och försiktig hoppare. Han vill verkligen hoppa, och han vill vara felfri.
– Han är min drömponny, han är perfekt, säger Mathilda Bohlin.

Blyg i början
När hingsten först kom till Mathilda Bohlin var han dock lite tillbakadragen och blyg. Men det gick ganska snabbt över när han lärde känna sin nya familj.
– Han älskar att få uppmärksamhet och mysa, och så tycker han om att stå och titta ut genom sitt fönster och följa allt som händer, säger hon.

Aristo har inte heller något emot markarbete och gillar att jobba överhuvudtaget.
– Och så har han en liten egenhet och det är att han gillar att pilla med mulen på oss människor. Inte så att han bits, men om man står en bit framför känner man rätt som det är att han håller på med ens hår eller kläder, säger Mathilda Bohlin.

Fakta

Miclas Aristocrat RNF 195

New Forest
Född 2006
e Miclas Activ RNF 100, u Lady Jane RNF 249-S, e Kantje´s Ronaldo He Stb 197
Uppfödare: Stuteri Micla. Å Heldemar
Ägare: Mathilda Bohlin

Läs mer hos Svenska Hästavelsförbundet

 

Ska börja rida häst
Hon går i åttan och förutom Aristo har hon ytterligare två D-ponnyer samt två nyinköpta hästar.
– Jag ska börja med hästarna parallellt med ponnyerna nu, men fokuset är på ponnyerna när det gäller tävlande ett tag till, säger hon.

– Det är skönt att det är sommarlov snart så att jag kan ägna hela dagarna åt hästarna. Det ser jag verkligen fram mot.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden