Fälttävlan
28 maj 2022 18:25

Svenska toppryttare till sjukhus efter fall i terrängen

InternationelltBåde Sara Algotsson Ostholt och Malin Petersen har förts till sjukhus efter fall i lördagens terrängprov i polska Baborowko.

Svenska toppryttare till sjukhus efter fall i terrängen
Sara Algotsson Ostholt. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lina Nydahl

Sara Algotsson Ostholt föll i första vattnet i den korta tretjärniga klassen på meetinget där hon red 9-årige Dynamite Jack på lördagen.

OS-silvermedaljören fördes till sjukhus efter fallet och skriver på sociala medier att hon är okej, men har ont i revbenen och behöver vila sitt huvud.

EM-medaljören Malin Petersen fick också ett fall i lördagens terräng med 10-åriga Vroni S efter ett omtramp i den korta fyrstjärniga klassen. Även hon fördes till sjukhus, och hon berättar själv på sociala medier att hon har brutit en handled.

Båda hästarna ska ha klarat fallen bra.

Både Malin Petersen och Sara Algotsson Ostholt ingick i det svenska lag som tog brons på EM förra året, dock med andra hästar.

Se Sara Algotsson Ostholts inlägg i sociala medier nedan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden