Hoppning, Ponny
18 april 2021 15:11

Svenska ungdomsryttare GP-placerade i Belgien

TävlingstsstartSvenska ungdomar är ute och visar framfötterna i Europa. En andraplats vardera gick i helgen till Linn Arvidsson och Mathilda Hansson i Grand Prix för children respektive ponny i belgiska Opglabeek. Även Emil Jönsson har gjort bra ifrån sig.

Svenska ungdomsryttare GP-placerade i Belgien
Linn Arvidsson och Mathilda Hansson plockade hem varsin topplacering. Foto: Privat

Första tävlingshelgen efter tävlingsstoppet är svenskarna redan ute i Europa och testar formen. I belgiska Opglabeek har det varit ett ungdomsmeeting med ett flertal svenska unga ryttare på plats.

Bäst har det gått för childrenryttaren Linn Arvidsson och Mathilda Hansson på ponny. Linn blev tvåa i Grand Prix för children över 1,25 med Glenmorangie (SWB val f-12 e Cyklon 1083-Landlord, uppf Niklas Arvidsson, äg Linn Arvidsson). I samma klass, som bjöd på 31 starter, var Emil Jönsson fyra med Be Special (KWPN val f-06 e Chacco Blue-Indoctro, uppf J.G E. Delissen, äg J.G.E. Delissen och J. Verstappen).

Segern gick till belgiska Paula PahlEasy Kolibra MO, som var dubbelt felfria och gick i mål på tiden 41,09 sekunder i omhoppningen. Linn och Glenmoragie nollade också dubbelt upp med tiden 41,60 sekunder i omhoppningen.

Mathilda Hansson var även hon tvåa i ponnyernas Grand Prix över 1,30 med C-ponnyn Unsphinx d’ Hurl’ Vent (Francais de Selle val f-08 e Leopard De Mahoud-Leadership CO, uppf M. Jean Drexler, äg Mathilda Hansson). Segrare i klassen, som bjöd på 25 starter, var tyska Lara TönnissenClarissa NRW som var ensamma om att sätta dubbla nollor. Mathilda Hansson var tre sekunder snabbare men fick dessvärre ett nedslag i omhoppningen.

På söndagen deltog svenskarna även i Nations Cup, dock utan placering.

Samtliga resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden