Fälttävlan
30 september 2018 05:00

Svenskar på hugget i Polen och i Nederländerna

InternationelltBara banhoppningen återstår för ekipagen som tävlar i polska Baborowko och det ser lovande ut för några svenskar. Även i Nederländerna ser det just ut för svensk del.

Svenskar på hugget i Polen och i Nederländerna
UVM-nominerade Niklas Lindbäck och Chicuelo ligger fyra i sin klass. Foto: Fredrik Jonsving

Katrin Norling och 6-åriga Hulliebullie är 6-årsreserver till unghäst-VM enligt den lista som presenterade tidigare i veckan. I helgens CIC1* ligger de tvåa efter dressyr och terräng på dressyrstraffen 29,0 och levererade alltså en prickfri terräng.

Niklas Lindbäck och 7-åriga Chicuelo, som står på startlinjen i unghäst-VM inom kort, ligger också snyggt till i resultatlistan. Ekipaget är just nu fyra i CIC2* på dressyrstraffen 32,6 efter en felfri terränginsats på hinder och inom tiden.

I CIC3* har Sara Algotsson Ostholts två yngre talanger debuterat på nivån – dessutom med terränger som var felfria på hinder. En del straff för tiden betyder att 10-åriga Cesar V ligger på plats 15 medan den ett år yngre Arpertina ligger på plats 17.

I Varsseveld, Nederländerna, återstår terrängen för Christoffer Forsberg i CIC2*. Han ligger just nu åtta av uppåt 40 ekipage med Hippos Sapporo på dressyrstraffen 33,0. I CCI1* ligger Christoffer nia med Heejan efter dressyr och terräng.

Malin Petersen rider den långa tvåstjärniga, CCI2*, och där ligger hon tvåa inför banhoppningen med 7-åriga Luke 140. Ekipaget fick bara ett par straff för tiden i terrängen.

Resultat Polen
Resultat Nederländerna

Christofferforsbergsapporoprivatwb
Christoffer Forsberg med Hippos Sapporo. Arkivbild: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden