Dressyr
30 augusti 2021 10:11

Svenskt kürsilver på Paralympics

ParalympicsRedan efter hennes ritt stod det klart att det blir ännu en OS-medalj för Louise Etzner Jakobsson, som tog ett brons på Paralympics i Rio 2016. Med Goldstrike B.J. visade Etzner upp en prydlig ritt med många svåra linjer, vilket gav ekipaget ett silver.

Svenskt kürsilver på Paralympics
Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J. Foto: Privat

Rankad fyra i världen och med mängder av rutin, lotsade Louise Etzner Jakobsson sin mästerskapsdebutant Goldstrike B.J. (KWPN val -11, e Dreamcatcher-Jazz, uppf B. Jelgersma) till en silvermedalj i küren i Grade IV på Paralympics i Tokyo. Efter att ha missat bronset i det individuella programmet visade ekipaget nu upp ett prydligt program med många svåra linjer, där den vackre valacken helt var med på noterna.

Det blev totalt 75,935 procent, bakom holländska Sanne Voets som med Demantur red ihop 82,085 och tog hem guldmedaljen med stor marginal. Bronset gick till Manon Claeys från Belgien på San Dior 2.

Resultat Grade IV

Lena Malmström/Fabulous Fidelie var sexa i sitt individuella program, och inledde fint i sin kür i Grade V. Efter en miss i skritten så fortsatte ritten lite på samma spår och det blev till slut 71,155 procent, vilket placerade dem som sjua i det åtta ekipage stora startfältet.

Resultat Grade V

Mer information kommer.

Följ dressyren på Paralympics i SVT Play

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden